(有圖)旅行時發現女尊男卑就知一定係香港人...

401 回覆
2189 Like 95 Dislike
好難睇
咁比著我我都唔會收 係心儀對象都唔會收啦
咁貴重既禮我真係收唔落手
咪就因為你d人寵壞哂d港女囉
唔好話香港 好多省港澳華人都係咁
見過好多條仔又咩住個
背囊咩埋個手袋推埋2個大Gip
之後條女放上IG story同班姊妹show off
班仔又鬥賤
不嬲自己拎自己嗰個 同男朋友一人一個 就算我嗰個重啲都會自己拎返

不過人地情侶鍾意點安排又關人咩事啫
唔畀人地唔舒服/整親嘅?或者平時個女仔其他方面好照顧個男仔?
咁同見到啲後生坐關愛座就俾廢老亂咁看圖作文批鬥有乜分別
甚至有好多男仔大男人會搶住要拎 一定唔俾女朋友掂重叫佢唔好拎 咁又叫女尊男卑咩
男性普遍都一定大力過女性
係科學實證 關清朝咩事
on9
其實人地情侶間相處你係外人又知d乜
人地覺得唔ok就唔會咁做啦

我自己本身肩頸有問題 拎唔到重野
平時出街或者旅行盡量拎到都自己拎 但肩頸開始痛個陣 男朋友就會幫我拎 佢本身夠大力 可以拎到兩個人嘅野 所以都唔介意幫我
男性係咪大力過女性呢個係冇絕對嘅
喺睇你後天有冇做練習去鍛鍊
體形係天生嘅, 但生得大隻唔一定有力
打過籃球嘅就知, 肥仔畀人揼一揼就彈開幾尺遠
基本上男人做到嘅女人都做到,例如紮鐵、搬運
咁緊係唔話絕對 呢啲嘢講比例 同常識
後天嘅嘢個體值差異可以好大 你要夾硬講實得
但係講緊大數
男人一定係普遍體型大啲 力量強啲
男人做到嘅女人 女人做到 但未必有男人做得咁好 激素影響肌肉生長 肌肉影響你力量 一定有關係
我意思係女性可以通過後天運動同飲食改變體質
但如果女性因為要保持身材苗條而節食咁就冇計啦
個個溝黃一梅咩
呢個極端咗少少
男人都唔夠揪
其實拉下喼又無乜所謂既,條女係度西面加屌鬼 男既頭耷耷就另當別論啦,香港既男仔比較無咁大男人主義,日本同韓國就唔同,佢地好似女人唔可以行係男人前面
香港係小男人主義
其實一路都唔明你情我願有乜問題
條仔可以揀飛左佢㗎

港男自己唔爭氣
做奴隸 關人屁事
連登仔就係鍾意可憐化條仔
有曬證據話條仔唔肯咁做
係被逼就話應該屌姐
乜柒都無就講得咁起勁
仲引埋d仇女癲狗入嚟
上次去台灣睇到對日本夫婦
個老公攞哂兩個大喼加一個好大個嘅露營背囊
老婆就淨係拖着個5/6歲嘅仔 手袋仔都唔洗拎
其實去旅行我都會幫佢手拎喼
因為佢平時都已經meme摸摸手腳慢個種
再拎住個喼行真係唔知等到佢幾時
就算我拎住兩個喼都行得快過佢
好似樓主講個種情形我真係會搶住幫佢拎
快快手手搬返酒店放低個喼好過係出面凍

反而我就最睇唔起幫女人拎手袋既港男
屌你老母男人老狗拎住個五顏六色既女人袋真係好撚核突
呢啲野真係嘛有低賤港男先會做
莫講話傳統父權社會既男人唔會
連成日講lady first既鬼佬都唔會啦
點解我啱啱相反
平時出街條女爭住拎嘢
除非好重先叫我幫手拎
點解唔可以讚下港男好
令港女啲好幸福?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞