(有圖)旅行時發現女尊男卑就知一定係香港人...

401 回覆
2189 Like 95 Dislike
我反而比男友黑面喎
佢小我遲到 (趕交通果啲
明明無遲
只係唔夠佢早同 last min 咋
駁佢唔到 硬食
我就自願幫女朋友拎
覺得冇咩所謂
咁如果真係好重+上樓梯之類
睇女朋友自己拎會有小小心痛
拎gip唔係問題 黑面先係重點問題
琴日係小樽見到一大班大媽輪住打其中一個大媽個老公
講廣東話 好撚慘
男朋友寵女朋友有咩問題
我都會話幫男朋友執喼 摵殻個d
但男朋友話唔洗,因為佢係要一個女朋友/老婆,唔係一個工人
港女性格堅差
啲仔唔咁做,又會被人話唔夠gentleman㗎喇
我女友就主動幫我拎
點解有啲毒L做爛市?
到你唔想自己女人練到好大隻 你就明 D雪成4寸厚 佢邊拉得度 2你係男人就唔應該要條女辛苦
你男朋友心態就有問題啦,扮撚哂野。執個喼就工人,佢點對得住佢老母呀咁多年。
係條女面前扮聖人,好噁心
一句講哂,啲女人太廢
拎少少野都話重同冇力

利申 女人,自己拎喼拎袋
我女朋友出街拎野永遠多過我又重過我 又唔肯比我拎
行山佢又會「咩」多d重野
多謝樓主 番去錫番佢先
其實你睇下香港人點對女仔,就知點解咁多廢青。
因為對條女都咁,以後對啲仔女就仲縱,重野唔洗搬,跌親就叫救命,小小野都要扮到好操心。
大佬,一個女仔廿幾歲,做緊野,少少野都拎唔到就唔好同佢一齊了,一係你唔好做野陪佢,女明顯係長期病患者。
惡劣天氣幫手拎喼有咩問題
有時真係男朋友拎住我會搶黎拎但男朋友都會搶返黎拎 真係重野我覺得未去到係奴隸 你話男人拎個女人手袋就話姐

利申 手袋一定自己拎
只係見到一個場面根本好難理解成件事 可能番到屋企 條女照顧番條仔 多角度思考以免炒車
乜真係有女要個男拉兩個28吋
巴打好有愛心
咁錫個傷殘女友
唔係討論個case啦,係講緊個風氣。
如果唔係 香港男人有咩用
呢啲就係性別定型,男人一定大大隻,女人一定係弱小,真係好多清朝人。
我做人要你黎評我有無用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞