「好似無人開」女士香水討論 4

508 回覆
5 Like 1 Dislike
屌佢一定唔會賣假野 最多係次等或者水貨 但平咁多 自己諗係邊度買好
呢期心痕想買過支香水
之前用過vs bombshell 依家用緊ms dior(sorry我真係港女taste黎
想轉換隻無咁甜,清新d既香水
可以點樣入水
i mean 入手研究
字都唔q識打
可唔可以明確少少講你嘅要求,
budget, 有咩鍾意/討厭嘅味,
或者係想要邊種分類, 花香, 木質, 美食, 果香 同埋想咩場合用.
btw Miss dior 同Bombshell都有n個版本,
除左甜果之外, 好難對比有咩成份係啱你
過左年之後d絲消失哂, 發生咩事
陣味岩feel (而又有錢)就買嫁啦
啱啱買咗枝kilian
未用
買左咩味

我想買moonlight in heaven
Liaisons dangerouses
好香
想送香水俾女朋友
想花香for 廿零歲學生 有無啲咩選擇
筆直700-800左右 唔該晒
Jomalone osmanthus blossom 大家覺得點?
你地會多數噴香水噴邊啲位
手腕同耳背夠唔夠做
無試過, 門市有無?
限量版黎,門市無了。想上網買,但未聞過味,驚買完唔岩。但本身自己鍾意桂花味。
唔建議盲買, 反正市面上都有好幾款桂花香水仲有得試, 而且我覺得鬼佬出嘅桂花香水好鍾意加奇奇怪怪嘅野落去(聽講JM就係一生之水加桂花味),
要搵純桂花味可能要睇返之前絲介紹果隻
薑味好似幾正
我係手腕加後頸 覺得都夠 唔會噴咁濃
你又出現了

我啱啱買咗kilian liaisons dangerouses
正到仆街 又係桃同玫瑰
抄隔離posr from-墨爾本巴噴香水
整左個表比大家參考下(僅供參考):

留意返,噴香水嘅位置冇絕對嘅對錯,完全視乎香水嘅特性。

一,有啲人讚成香水雨,有啲人反對,我個人認為要視乎枝香水。香水雨嘅好處係平均、唔會太濃。因此適合係室內噴擴散度高嘅香水(其實室內本來就唔應該噴擴散度高嘅香水 )。所以,低擴散嘅香水再用香水雨,就會變得好浪費

二,揀三個地方黎噴就夠。

三,室內噴手腕,可免則免。假設一枝香水嘅projection 係一米,如果你噴手腕,個距離就會由你手腕延伸出去一米 當然,如果你要做presentation 或演講,想吸引全場嘅目光,噴手腕當然冇問題
本身係呢支、GGGB同Flower of Immortality 到掙扎
試咗幾次發現唔太鍾意GGGB
但仲未落到最後決定

絲打有有試過FOI?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞