「好似無人開」女士香水討論 4

508 回覆
5 Like 1 Dislike
諗梗買penhaligon’s隻狐狸/鹿
佢枝山茶花真係好正
個茶葉味好出
我覺得佢留香都偏短
性價比唔算高
推返上嚟
Hihi

打算入手咩呢
嘩出左review!!終於有篇係中文睇得明又想即刻買

“它其實有點類似【By Kilian】「Good Girl gone Bad」(好女孩使壞)的“熱帶海洋鹹版” “
正喎到時等你review下
一睇完個review 燒到

呢個人啲review基本上都無乜伏
想買枝新香水黎做bridal scent
好鐘意byredo隻blanche 想搵類似既花香味
大家有無推薦
想問下有冇絲知邊隻香水陣味似diptyque隻rose delight蠟燭味
有冇絲打分享下秋冬噴咩香水
MMM隻lazy sunday morning
新入坑

盲買narciso rodriguez for her EDT, EDP同poudree
仲有D&G l'imperatrice 3同hermes un jardin sur le nil

買完先發覺以前鐘意甜/果香,
而家反而比較鐘意花香多少少

而呢幾支入面最愛支for her EDT,
後調完全同自己融為一體
不過last唔到一日
EDP同poudree都可以keep到一日,
但日頭用就好似太濃了

D&G 3號甜左少少, 用完有種扮young 既感覺
feel到自己真係唔再係少女既年齡了
而hermes le nil好似柚子胡椒, 同我格格不入
但好神奇呢兩款mix黎噴個中調又幾夾我

香水真係好神奇
by kilian kissing
其實MMM under L’Oréal group
得閒可以上網search下 D&G 事件
呢個牌子under L’Oréal group
好多牌子都唔用得
香港我印象中三個牌子啫
次次行過北京道間cartier 都聞到好香香水味,
有無人知係邊隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞