「好似無人開」女士香水討論 4

508 回覆
5 Like 1 Dislike
Gucci bloom
發覺最近買親D香水,入面都有胡椒成份 唔通人大左,口味重左
純茉莉對一部份人可以係好臭,
例Serge lutens A La Nuit, L'artisan La Chaase aux Papillons
你肯定要純茉莉?
好啊唔該你
今日經過海港城,順便搵好出名既A la rose黎試
一聞個下覺得ok,幾清,但有d普通
之後再聞真d,記憶細個係鄉下係聞過類似既味,最後去到尾調真係鄉下味黎

可能淨係唔夾我啦
Byredo rose of no man's land?
我覺得有梵香果類都有唔少鍾意加粉紅胡椒, 唔知你講果種胡椒係咪同一類
無人之境玫瑰係其中一種啊,不過又太清

我多數都係買Lancôme Miracle咋,夠平
想問下有冇d 雲利拿味 朱古力味 香水介推介,用咗daisy dream用耐想換下
VCA orchidee vanille
Thierry Mugler Angel, Vera Wang Princess, Valentino Uomo(男香)
, Budget多嘅搵下Montale chocolate greedy或者J.絲推果枝vca.
通常呢類美食調都差異好大, 建議去返香水專門店買, 唔好去sasa果類大量集貨地方, 通常佢地都係唔識鳩噏推介
點睇loewe 101??
想買蜜糖香既香水 有冇推介
佢打錯了

Lilial不是新鈴蘭醛,無禁

禁果個係HICC (Lyra) -新鈴蘭醛

另外還禁了oakmoss味調可能存在性成份atranol,chloroatranol
高手在連登
多謝指正
呢隻點睇
想問下有冇人用過glossier you呢枝香水
請問有無人用過lanvin嘅eclat d‘arpege?

首先我係巴,之前行街試香水,試過呢枝幾鍾意陣味,但覺得隻味好甜好女仔。

但我俾另外兩個女仔fd聞。佢地話好古龍水味,好男人味

搞到我好疑惑買唔買好
唔好怪我直接, 如果我話唔啱你係咪就唔買, 你買香水係討好其他人定自己鍾意,
兩者都做到當然好, 但香水有個講法一千個人有一千種香味感受, 難聽d講句呢枝都算衝嘅, 你兩個fd根本唔知咩叫古龍水.
入正題真係咁介意佢係女仔香水, eclat d‘arpege仲有枝pour homme, 睇下接唔接受到囉
如果你想搵溝女香水, 去搵男仕香水區比較啱你
好耐之前係diptyque諗過一隻柑橙味好香既香水
但唔記得咗個名
返屋企google搵到oyedo 但好似唔係呢個名
Eau des sens
Vetyverio
係咪呢兩枝
雖然苦橙味係幾出,但Eau des Sens完全唔係橘柑味架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞