「好似無人開」女士香水討論 4

508 回覆
5 Like 1 Dislike
依家 L'artisan parfumeur係香港係咪已經無哂專櫃? 上Joy Beauty個網唔見佢有呢個牌子, 想試佢枝綠茶
ex idolo我上次去都有試 佢噴o左個雲呢拿蛋糕味比我 甜到痴線
不過頂唔順 所以買左vca
冇咗好幾年嗱
只能夠上網買
香港嘅話見保森同草莓都有幾款

佢枝綠茶係指邊枝?The pour un ete?
係pour un ete啊, 想搵清新嘅茉莉花茶, 最怕買完又係大茉莉, 仲要100ml, 點樣用
如果上網買香水中咗伏你地會點

btw 如果條女鍾意呢度味嘅香水 有無啲同佢差唔多>
對香水無咩研究
你要差唔多點解唔送Mademoiselle,
返搵返廣藿香做主題嘅香水, Chance,
Dior Midinight poison, 呢類甜花香嘅香水,
點解男仔成日想送香水比女仔/友, 呢幾日回帶見成日都有人問, 相反唔覺多女仔會送比男友, (佔有欲問題??)
ok喎 不過幾錢?

呢隻?
重點係我唔想一開始送咁貴
btw 其實係咪去sogo都會有齊畀我揀?
我送過acqua di parma / tom ford / penhaligon’s / atelier cologne
其實我係黎搭嗲架咋, 啱啱睇藍毒好似停左產 , 你去sogo問下囉仲有無,
(之前睇清新之水停但我係沙田又有得試)

其實你都諗住去專櫃點解唔直接試/問BA有邊款似Mademoiselle,
Mademoiselle好似有EDT版, 應該平少少
順便講埋你budget方便d絲幫你揀其他
budget都係5-700內
希望有絲打幫幫手 聽日就要去買
我有送香水比我隻核突佬呀 不過佢好少用,佢啲細佬妹反而拎嚟用
其實係想知你地係收果個會點諗,
特別係送唔啱用嘅香水, 會點同個衰佬講
叫佢以後下次問左你鍾意咩喜好先? (我估應該八成麻甩佬唔好話研究, 佢地本身都唔會用開香水)
我個人認為Penhaligon’s 既Empressa 同Mademoiselle好似,但Pen記應該仲貴

Btw, Keira Knightley 同Mademoiselle 真係好襯
唔用已經係最好既評語 佢就唔會再送了
好記得果支係Gucci by gucci
覺得佢個茉莉比想像中重
加上歐洲牌子通常都用大花茉莉
不如買分裝試下先?
100ml買完唔鍾意就慘

GYG唔係男香黎架咩
送比囡係咩玩法
岩岩Google 左真係有男香,但我收到果支係啡色樽, 所以應該係女香

果隻真心唔好聞
[/quote][/quote]
見到Selfridges 依家Clive Christian 減價想買,有冇人試過?覺得點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞