「好似無人開」女士香水討論 4

508 回覆
5 Like 1 Dislike
唔小心1001左 好似無人開post
我開住先
上個post 條link
入面有好多絲打寫嘅review 同埋有香港賣niche香水嘅地方
https://lihkg.com/thread/846311/page/1
聽朋友講黎緊外國嘅百貨christmas都會再做多次優惠, 有無外國絲分享下?
回返頭先中女絲打
Qi係桂花綠茶
桂花我就唔識聞,但真係好香茶味
一開始有清茶同少少花香
仲好似有少少薄荷咁,好清新
喺我身上隔一陣變左烏龍茶味
都last到6-7個
我幾鍾意呀,好聞過JM 烏龍茶
冇果種茶葉苦味
Ormonde Jayne 聽講好少中伏
我都買咗rose gold 但未拎到
rose gold我都有諗過呀
等你包膠
茶味都keep 到咁耐
有d 心動
過多個幾星期返香港即刻試
中意jo malone honey個種味,有無類似推薦?
再之前用chole
係囉 唔通又要出動。。
上post有絲問我點解nasomatto 敢blind buy

因為個樽靚囉 都有少少失望,原來個樽樣上鏡靚過真人,無乜質感
如果我試啱rose gold我都會買其他ormonde jayne
佢好似好多都好正
最近日日都用vca枝雲呢嗱
真係好香又唔會超甜
又啱返學用
佢支montabaco又好似幾出名
但我唔肯定煙草味我岩唔岩唔敢blind buy
仲有frangipani 雞蛋花
廢J絲你支french leather得唔得?
同italian leather有咩比較?
又睇note irish leather好似清啲岩香港冬天用
可惜cultbeauty唔寄香水...
好得呀
我好鍾意 完全就係我鍾意嘅味
Italian leather上個post有絲話無french leather咁有女人味 會中性少少
Irish leather我未試過呀
好希望sf快啲有memo賣
為左black fri我睇左好多review
sf好多牌子都冇,白睇
算好好㗎啦
有kilian ormondejayne millerharris之類 又平一截
我比你毒完之後都係咁用
低調的甜 好幸福
用過,聞落唔係好甜咋喎(甜度10分滿我俾5.5分), 同埋聞落苦苦地,致命傷係好快散...
甜唔甜, 睇落茶味好似幾好,
不過都係想要桂花ar~~~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞