「好似無人開」女士香水討論 4

508 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇絲聽過lisa & zara?之前去PMQ嗰間見到
行過覺得好多款 幾靚 同埋好香
想知有冇絲用過
更正翻 係lisa & sara
我聽過 同埋買咗好幾枝用,但唔係絲
你睇啱佢邊隻味?
不過佢得one size 60ml到喉唔到肺
大家點睇chloe nomade?

早幾日買ckone 入門
好奇你地平時點用 ,
60ml都夠我用我到天荒地老
一般噴身起碼5 spray以上先夠香,通常4個鐘乜都淡晒,要補補,
又噴吓房,可能最多兩個禮拜,好快玩完咋...
好多牌子50ml同100ml價錢只差$100~200,
有100ml一定買100ml,最大一定抵啲。
Jo Malone 100ml 英國梨賣緊幾錢
點樣由CKone轉去Chloe nomade,
兩者好似關係不大
我就係見到有好多選擇不過未揀定 所以想問一問意見
咁誇張 好想知long唔longlast!!!
都啱嘅 香水呢家嘢真係好睇夾唔夾人
等我過2日都去試下先 多謝巴你嘅建議
聽你講完即刻好想去聞吓嗰隻味過兩日去睇下先同埋多謝提醒啊我成日試完之後就掉咗張試紙
我平時著衫好streetwear 唔多著裙/斯文衫
所以揀咗中性嘅ckone
試下Byredo, 佢品牌形象同出品都偏中性,
CKone就唔評論啦
Niche香水算係非常好
由佢得一個counter個陣已經有買
有無人去試左MFK枝新嘅gentle fluidity?
想問下意大利/瑞士買香水會唔會平d
次次去旺角都會幫襯
因為價格合理又好用
最愛白蘭花及桂花味
佢話D成份係天然香料晤知係咪真
雖然個香水樽似no 5蓋加miss dior樽
但都靚到成日都望
邊枝係桂花味?
係D2聞過枝桂花, 個人工桂花感都幾重.
(理性討論)真沉香無試過, 如果佢呢個價錢可以用到真沉香精油咁真係超值, 一般牌子通常有沉香都貴到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞