IT 討論區(49)1001唔開POST中年失業

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
咁又係
不過第二份唯一好處唔洗咁毒
做IT來講
一份工最值錢既絕對唔係lang
當然你話你寫C#同J2ee固然差好遠
但普通一隻lang
來來去去咪又係果D concept
本身做緊既野同相對既business logic先緊要
IT 最重要的係識吹水(HK黎講)
Problem solving logic
其次business knowledge
玩少d股票
玩少啲唔代表會 quote 得高
或者真係要考慮吓 quit game
quit game
當我抑鬱症發作啦 (真係有啲想)
因咩有抑鬱症?
條命差
我都係窮,仲要HD仔
話晒你都讀過埋土,好過我
但我叫唔起價喎

又冇錢又冇女又矮又有亞氏保加,你同我鬥
係咪會社交困難同溝通困難?呢點毒L都係一樣
不過IQ好似高過人喎
香港地偏偏係靠吹水搵食,衰依樣就注定冇運行,除非你好似霍金咁叻啦,但嗰個唔係我
做曲狗同電腦做女友
最近個job market真係麻麻。。
當年node.js剛剛出都冇咩工,而家周街都請node.js。信我,golang未來5至10年會成為熱門。講緊係速度接近c嘅web language ,暫時冇其他代替品,同埋而家好多node.js工你識golang佢都ok。
有冇ching係ibank做software developerv 可唔可以分享下心得

利申: BBA底 自學少量code琴日final in完
某行summer intern tech department 已經感覺到收左皮
見有人話佢地啲it狗試過3日無離開過公司 無沖個水火
前同事5年得15k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞