IT 討論區(49)1001唔開POST中年失業

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我 friend OT 到凌晨一點

結論:唔好做香港頭三大 vendors
好似 0.02 MSE,我都唔鳩知係咩嚟
我都唔知,話者 shift 佢 -50 日囉
反正估到 50 日 trend 已經可以做 option
你估加埋宏觀趨勢分析會點
你用咩feature 做input ?
我齋放撚晒依個嘅 default 數據落去
https://github.com/bukosabino/ta

咩估值模型同經濟數據都冇放
返屋企望下先
你用咩API 拎恆指
最廢嘅 yahoo finance,唔係期指圖嚟
我其實想配合基本分析同估值模型 train 個股多啲,但暫時成果麻麻哋
Yahoo好似都夠上面個project input
之前大學做過類似auto拎finance data 的project 通常要detail d的都要俾$睇 特別history data
屌 python 有 library fetch
你話要 fundamental data 就難啫
不過 scrap investtab API 好似有廢港 historical fundamental data

唔得閒搞,玩住美股先
我一科 Machine Learning 都冇上,係自己睇。

屌佢老母,之前諗住 take 科 ML,佢搵個大陸呀婆教,照書讀,啲英文語無倫次,仲屎過本窮狗,跟住即刻 drop。

利申:埋土
咁撚難,theory 我唔鳩識㗎
反正都 hea 教,所以我咪讀晒啲 hea 科畢業囉,咁最輕鬆

我讀過最勁嗰科得 Information Retrival
屌,我諗我要反省吓今朝張價內 Long Call

佢出個咁嘅 result,即係要逢高 Put 啦
dup code
可能你自學仲好過 聽D19 prof 教啦
4年full stack都只係得21K
想知你望住fg出嚟18K係咩感受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞