IT 討論區(49)1001唔開POST中年失業

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
今日殺晒啲牛,殺剩 26000,但我玩嘢做咗 Cal,博補裂口l,唔知會唔會收皮
行range驚閪咩系列
你有冇沽落黎 我信念唔夠
佢上到 26400 我就應該穩贏
我一向唔鐘意跟紅頂白,因為太了解啲莊有幾仆街
不過個人覺得熊市仲未完,因為連月線保力加底都未 touch,而家係週線 MACD 牛叉咗,行反彈
信念上升軌 逢高加沽
上返去要千幾點 好難wor,起碼磨返陣儲熊先殺上
有gpu?
我用 CPU only
jo mud沈門D人過左黎架
用李澤楷啲機 train 出嚟,純技術分析 HSI。

橙色:恒指最近 250 日價格
藍色:用前 250 日預測最近 250 日價格 (評估準確度)
綠色:用最近 250 日預測未來 250 日走勢

睇落 pattern 係認到,但好似 result scaling 有啲問題

有agent 問我有無興趣,咁我本身就最緊要work-life balance 嘅,上網個個都話ot到2046我就話無興趣啦。
但佢話近呢年好咗,因為流失率太高,想問係真定個agent 水我
依間 vendor 伏嚟

利申:有 friend 做過,經常 OT,得一個 HD mon
點解唔上GCP玩tensor flow
Google account 有$300 usd free credit
橙= real 恆指data?
Blue = train result ?
點解差咁遠
唔識用攞
我純玩吓,平時寫爛 code
橙係 real
Blue 係 testing result 唔係 training result
你哋有冇計 enhance,我頂多 open source 佢
唔 show training result 係因為佢一定接近 100% 準,冇意思
咁trading result 個lose係幾多
點解一開波testing result 已經差成幾千點
不過個pattern 都幾似
你可以得閒check下綠色果條 大概幾多loss
岩岩簽左約
仆街了
藍色嗰條如果齋睇 pattern 都準到好撚恐怖吓
恭喜
Vendor 嚟講建議冇兩個 mon 都唔好做

我自己接 project 做 / 我老細嗰邊都起碼用兩個 mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞