Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 23 ) 十周年 S"10" !!!

1000 回覆
6 Like 11 Dislike
想問下嗰600蚊八達通回贈大概會幾時俾?
上個月11號買完部note9但今日先登記smart octopus, 唔知會唔會過期拎唔到
security update je
行貨 5000 都唔係貴啦
買乜鬼野水貨
11 月果 round 係 30/11 deadline wo
原來登記去到 14/12
咁冇野了
我尋日買今朝先搞都拎到,但好似要買機後兩星期入資料
我原本用緊300幾蚊個月既plan
加埋立雜野一個月交400左右
打上去產品快線問想出部機有無優惠
佢就幫我升做600幾蚊plan
咁就預繳4798
每個月回贈
扣完個月費都係交400多幾蚊
當部機4798買
但變左有12gb用,每個月又有2gb大陸數據
又有5000 the club分比我
真係覺得抵
12 月個 promo 就有寫
不過之前就冇寫
但正常買完就即時搞啦
我登記完, 收到 email, 但未有 notification
真係好睇個人
我對上一部samsung係s7 edge
之後轉左iphone
到宜家都用緊xs max
各有各好囉
iphone就方便 無乜複雜野要set
買左2TB icloud 乜都sync曬上去算
乜都自動波
android就感覺複雜啲
但就實用啲 有file manager
可以隨時過野呀電腦呀sd卡呀咁囉
我覺得ios唯一好處就係air drop sd野同icloud備份
邊到出note9抵啲?
用緊c9好似壞壞哋諗住換機
電話plan用緊cmhk
你而家重有無用Android機?
依家點買NOTE9 最平
S10進入5g測試階段

明年三星S10 5G版和LG G8 5G版都會取消3.5mm耳機孔,因此分別增加7.5%和8%的電池空間

抽走3.5mm無咩位偷

為加大電池 3500 加到3700已經好好
我連相簿入面個whatsapp image 入面方都冇左D 相
三叔

咪啱啱出左部note 9
上邊都有講
可能講漏左 唔好意思
唔係打手都唔係想引戰
真係無用幾年android機
宜家note 9+iphone xs max一齊用
想問下android宜家有乜功能好玩
暫時用緊nfc八達通 同個相機
之後就無喇
唧牙膏呀拿
s10咪求變

foldable其實賭注好大 腳頭好帶起摺芒 好似弧芒

腳頭差隨時打入冷宮
Samsung
大部份功能都容易做到

ios
受限簡單操作,順過an機
其實發展咗咁多年
兩邊都差唔多
唔係你抄我就我抄你㗎啦
android 嘅 file manager 比較好用同 NFC 有用啲咁囉
其他就睇睇每間廠自己出嘅功能
屌佢八達通回贈升埋級,早知唔使急住買,仲蝕底左 仆街三叔玩鳩人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞