Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 23 ) 十周年 S"10" !!!

1000 回覆
6 Like 11 Dislike
支筆好多功能
想問下有冇得整個app既shortcut係直接用floating window 去開個apps?
唔想次次都拉黎拉去
邊到有 uv 貼平?
去左3禾,換左幾次,一次比一次差
其實我同FD部S9+拍埋唔覺得個size差左遠
spen我都未認真玩,係有時搵FD既相玩野畫花佢
我覺得唔用s-pen好哂,話哂samsung今期update左s-pen唔少功能
但係都係用唔著
如果S9+有4000mAh電,我唔會買note9,因s9+粒電頂唔到一日
祼mon中,用過幾張mon貼都好唔滿意,剩係用機套算
提自己小心D用算
想問下 Note9 512GB邊到買最平
我見PRICE要6600
巴打邊到睇到
有冇人用左uv貼後個mon無咁靈敏

tick咗呢個就得
尋日轉左全祼 好撚爽
[Samsung Pay 分享友賞會員推薦] 由2018年10月30日起至12月31日,只要加入Smart Octopus於你新建立的Samsung Pay,並於以下活動連結輸入此推薦號碼,完成後可獲得HK$100八達通增值額獎賞。

現時支援Smart Octopus裝置: Samsung Galaxy Note9, Note8, S9, S9plus, S8, S8plus, A8 Star, A8plus, C9 Pro, C7 Pro and C5 Pro。
詳情請瀏覽: https://www.samsung.com/hk/samsungpay/memberreferral

推薦號碼: 11D6WH
活動連結: https://d3sfvyfh4b9elq.cloudfront.net/promo/promodata/redirect/samsungpay.html?eventURL=https%3A%2F%2Fus.mpay.samsung.com%2Fgpp%2Fmicrosite%2Fpromo%2Fprd_us%2F2385489448419207170%2Fapp%2Fv2%2Fview%2Ftemplate%2FType_Recommend%2Fes%2Fzh_Intro.html%3Ft%3Dprm
想問下各位s9嘅你地用邊隻尿袋,我用緊呢隻,個sales話係最快但佢係show"傳輸線充電" 唔係平時用火牛差個種"快速充電",我係咪被人老點咗 你地有冇用緊邊隻真係快充到
正常冇快充嘅尿袋
應該都唔會show“傳輸線充電”喎

不如試下換條線叉
唔係呱.. 試過用返跟機條線火牛,都係一樣,睇過samsung出個隻,但好撚貴,4百幾,又得5100mah
我係用小米10000 mAh 高配尿袋
so far用咗咁耐冇乜問題
叉電速度都可以去到接近2000 mA
官網賣緊$199

唔鍾意小米嘅巴打屌細力啲
Samsung每次版本號更新
就好似換左新機咁

反之htc sony
用緊momax qpower 3 有無線充個隻 cable 最快上到3A
我用水凝貼
感覺同裸芒差唔多
睇佢 output 寫咩
samsung手機唔係唔support qc 3.0 咩
都去到3A咩
我用verbatim,可以呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞