Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 23 ) 十周年 S"10" !!!

1000 回覆
6 Like 11 Dislike
S8 Plus - 159.5 x 73.4 x 8.1 mm 
s9+ 158.1 x 73.8 x 8.5 mm
s10 6.1 148.9 x 70.9 x 7.8mm
s10+ 6.4” 157.7 x 75 x 7.8mm
為偷薄機身 要變闊

機身 越來越闊s8 73.4 >s10+ 75mm
點解要折磨個mon
成日磨 玩true or dare
我都試過
姐係正常架
btw 唔該巴打
用左幾日報告。whitestone 無淘寶個張溶膠水問題,梳油層好。雖然唔係保護晒條邊,但如果有用殼已經好足夠。
總括,如果自己貼 uv貼,whitestone 的確好,唔好慳個100蚊。whitestone 淘寶link 唔知點解一定要經佢官網先搵到。
有冇人上過維修中心整?
部機無啦啦自己狂reboot 一唔用就自己reboot
btw s9+黎
有冇開自動 reboot
無啊 佢係自己狂reboot 一熄mon就reboot 熄咗機佢 會自己開機 不斷重覆直至無電 部機keep住熱
想問下係咪仲未有啱s9+用嘅google camera(night sight)
樓上試下呢個
冇Night Sight
請問note9 有無得set一拔出耳機就自動關音樂
比如joox點set
之前用其他手機都唔駛set
an機一執相剪片就好明顯輸幾條街, 其他操作嘅話基本上仲快過iphone
Samsung Pay 分享友賞會員推薦] 由2018年10月30日起至12月31日,只要加入Smart Octopus於你新建立的Samsung Pay,並於以下活動連結輸入此推薦號碼,完成後可獲得HK$100八達通增值額獎賞。

推薦號碼: SH3VAE
thanks
night sight 好似要pie先support
s8+有更新,定我old new左 明明我熄左check更新,但佢自己彈出嚟
我都想問
睇你buy邊隻design啦 note9 幾好睇 我又唔使去到盡嘅moon ratio
頭先睇廣告 有電訊商使緊4998 note9 128gb
我貪佢個前鏡有雙鏡頭12m + 8m
但而家部s6 edge + 又一d事都冇 冇藉口換
個回贈仲未收到,睇怕要下年?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞