Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 23 ) 十周年 S"10" !!!

1000 回覆
6 Like 11 Dislike
s8係講緊電話?
巴打係咪想講s10同s10+
s8
galaxy s8囉
睇下你對容量同續航嘅要求大唔大啦
s8 細細地易揸手
但係容量得4+64揀
電量都係得3000mah
其他就冇乜分別
apple cpu係係ios之下先跑分勁,日常用睇benchmark同845 835差唔多
之前睇過片係對比iphone x同U11既運動速度
平超過一倍既U11除畫開機之外 所有操作都快過iphone x
原來ios咁大功勞
android個底差
追上ios嘅跑分真係難

btw 計開apps速度嘅話
android機都係輸整ps同剪片嗰啲
其他apps真係唔大分別
打機大唔大分别?
load game load 快少少囉
實際玩應該分別唔大
而家用s845真係唔使擔心
上網睇好似始終都係 iphone贏
如果所有apps同games計晒
就點都鬥唔過iphone嘅
不過以接近一半嘅價錢有差少少嘅速度
我就好滿意啦
我話打機始終係iphone贏
其他就未必
其實 Android最大好處係咩
open source?
同埋聽人講 iOS file management唔好?你知唔知佢地file management係點?
geekbench係ios下係行接近native code,
但佢android版好似仲係行java咁上下既野
最佳化程度唔同無得比
open source有利有弊啦
而且好多嘢比ios相對自由
起碼可以輕鬆轉下唔同launcher先

ios file management 唔太清楚
據我所知佢唔係好似android咁show晒俾你睇入面有咩
你只可以睇相,歌,file嗰啲
有好多嘢係睇唔到嘅
我就唔多鍾意
ios 我都有用 試過用tools 夾硬拉左兩條片落去 一條mp4 一條非mp4, 非mp4果條我之後點都搵唔番出黎 好似變撚左魔術咁 但容量就食左 on9到...
12月18日消息 如果沒有意外的話,三星將會在明年2月底3月初的MWC大會上發布三星S10系列機型,根據目前的爆料消息來看,該系列機型將會有“挖孔屏”設計的型號。另外,根據外媒之前的消息,三星可折疊屏幕手機也將在大會上給出更多的消息。

根據外媒給到的更多消息,挖孔屏、折疊屏在三星看來似乎已經不夠用了,這家公司已經開始著手研發全息手機。

在三星最新提交的專利申請當中,我們發現了一項名為“全息圖再現設備及其方法”的發明專利。通過專利描述,這項技術可能將會用在手機上,讓手機展現全息圖像。

不過,即便目前能夠實現全息手機的生產,那麼這樣的手機的生產成本也是相當的高。根據三星介紹,三星全息手機將會使用一種被三星命名為SLM的元器件,應該是一種空間光調制器,包括光敏層,被配置為根據寫入光束寫入全息圖案;液晶顯示器(LCD)面板設置在光敏層的前表面上,以將入射的再現光束調制成對應於全息圖案的多個衍射光束。

三星尋求的解決方案繞過了目前唯一可用的SLM解決方案的限制(作為消費者目標組件)。這些當前解決方案顯示全息圖像,其分辨率取決於“像素間距”。像素間距是顯示器上像素的密度。三星的新解決方案是“光學尋址的SLM,不受像素間距的影響,並通過光線記錄和再現計算機生成的全息圖案。”

在此之前,三星在2017年曾獲得了全息眼鏡相關專利。

立體av
想問下有無巴打知note9 曝光算唔算壞定佢既function 黎?
唔係影相嗰隻 係開左自動亮度 係好大太陽下個mon會好明顯白左好多 係比開到最大亮度更白
同枝spen用到 但一想開佢既自定function 就永完話connect唔到
咁問好似好on9 但呢兩個問題算唔算壞
唔想白行去廠 平時已經好忙 唔想晒時間
陽光下會開到1000NIT亮度
唔開自動亮度就得

呢個都係我當初唔揀iphone嘅主要原因
個垃圾itunes講咗十世都係咁嘅衰樣
叫人點用到落手
科技白痴睇唔明
但睇落好似好勁噉
而家係咪真係取消合作定點
個mon一直裸跑 2條曲邊都花到喊
s9+ 158.1 x 73.8 x 8.5 mm
s10 6.1 148.9 x 70.9 x 7.8mm
s10+ 6.4” 157.7 x 75 x 7.8mm
為偷薄機身 要變闊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞