抑鬱症圍爐區(2)

1001 回覆
50 Like 5 Dislike
有冇其他癥狀?
明白你嘅擔心 你係咪有食藥啊
我都係
要扮無事好辛苦
係啊 抑鬱焦慮
會緊effexor XR 同一隻anti-psychotic
隻anti-psychotic醫生話對焦慮好喎
辛苦了 you are not alone
我都有食effexor同anti psy 因為係焦慮驚恐 全部係最低劑量 效果幾好 你呢
無論身邊幾多人都好,個內心永遠都係咁孤獨
覺得自己好似永遠都好唔返
點會
成日好灰 emotion好flat
成日覺得自己無用
我學過mental health 似depression
之前睇過psy 好貴 睇左一次無睇
不斷反彈
係似抑鬱
我覺得可以睇私家攞個意見先囉 再商討對策
好貴我成日覺得自己人生好失敗 事實上又係
記住係個病影響到你個思想 唔係因為你本身係咁
Effexor我啱啱轉咋 之前係食SSRI Lexapro prozac都食過但冇用
最低劑量係37.5mg?
對啊
想問有冇巴絲接受藥物治療覺得冇用?
個人經驗係接受輔導幾年,睇專方食藥先有明顯好轉...
今日考做demonstration 太多壓力太多 焦慮 結果個腦完全 唔聽使 做唔番應有表現 我只有三次機會 今次令我冇咗一次 如果三次都faill曬 分工就冇希望
我好垃圾
記住係個病影響你表現 你本身唔係垃圾
似乎已經影響到工作 建議你快啲睇醫生啦
好辛苦 成日 起身一開眼就問緊自己點解又醒
巴打好求醫啦 已經影響日常生活了
有無推介
一時就好似而家咁冇乜嘢
下一秒就可以好唔開心
明明琴日pre demonstration 嗰時候好地地 到今日實戰就唔得 我個考官 都問我搞乜
Dr.宋永權 起中環
Google佢可以搵到電話
第一次睇2000 覆診900
藥費另計 大慨幾百蚊一個月 初頭睇密啲因為要試下啲藥啱唔啱
錢冇咗可以再搵 命冇咗就冇 你都識講仲有2個demonstration 唔好再俾個病影響表現喇
真心睇過好先推介 聽朝可以打電話book
好的 真心覺得人生無意義
你肯去醫好快冇事的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞