Backup佬 利用「達哥」心血搵錢, LIHKG懸紅起底 (11)

1001 回覆
155 Like 12 Dislike
backup唔係諗住咁樣潛水就無事呀?

逃跑可恥但很有用

冇人挖番佢出黎既話

推得咁慢架
幫下你地啦
仲好意思話要幫達哥追討
笑死人咩,達哥見到呢班咁有心嘅fans真係喊三聲

Backup狗見到有你呢條戇鳩佬係到真係跳海都唔掂
仲要走出黎獻世

其實可能佢就係backup狗
幾點會公布資料
推到條撚屌仆街
無恥到仆街
Pish
推得咁慢架
幫下你地啦
仲好意思話要幫達哥追討

山寨野就真係山寨野
以前高登起底幾快 而家連登班廢柴爛泥扶唔上壁
涉事機構不在港難問責

他認為每一家機構在香港收集用戶的個人資料時,都必須遵重個人資料私隱專員公署的指引,在六個範疇均符合公署要求,即收集目的及方式、準備儲存和保留、合理使用、保安措施、透明度、查閱及更新。由於未有任何有關 Ashley Madision 事件的投訴,因此公署並未作調查,但承認如果資料的收集和外洩的地方都不在香港,就很難有什麼行動。

「因此私隱專員公署一直教育市民,要考慮清楚提供個人資料的對象機構,是否能付合公署的指引。在用個人資料註冊使用網上服務前要問自己,你是否相信這個網站能夠真的保護好你的資料?由於外洩了的個人資料就覆水難收,因此如果你不確保對方真的重視你的資料安全,就寧願不要使用他們的服務。」黃繼兒說。

現在經常說「世界是平的」,香港人能使用全球網站服務,現在的條例是否已不合時?黃繼兒不太同意有關說法,並指依據目前的私隱條例,如果該機構並不在香港,主動業務不在香港也沒有香港的據點,公署很難有任何動作,但如果相關人士來到香港的話,公署也是可以執法的,而公署也有法定權力主動調查。

https://unwire.pro/2015/08/31/pcpd-alert-hk-people-beware-personal-data-leakage/executive-interview/
推得咁慢架
幫下你地啦
仲好意思話要幫達哥追討

Backup狗見到有你呢條戇鳩佬係到真係跳海都唔掂
仲要走出黎獻世

其實可能佢就係backup狗

推得咁慢架
幫下你地啦
仲好意思話要幫達哥追討

山寨野就真係山寨野

啱呀啱呀
岩岩睇番個懸紅post 發現多左好多人留言擾敵 可能係backup開分身黎搞事 我諗之前成班都話起底好 無啦啦成班人入黎講反話
push
岩岩睇番個懸紅post 發現多左好多人留言擾敵 可能係backup開分身黎搞事 我諗之前成班都話起底好 無啦啦成班人入黎講反話

起還起都要保護自己先得架

上便段新聞提供左方法

backup有可能成team人

backup有可能成team人

原來係陶瓷娃娃黎
推得咁慢架
幫下你地啦
仲好意思話要幫達哥追討

山寨野就真係山寨野

不如你返高登打飛機啦
推得咁慢架
幫下你地啦
仲好意思話要幫達哥追討

山寨野就真係山寨野

不如你返高登打飛機啦

我頭先行左高登一轉

屌你老味乜撚都冇既?

其實達哥自己都有叫人唔好起底
我自己都贊成,始終要尊重達哥意願

講埋呢次,費事俾人話我係backup狗既人

山寨野就真係山寨野

不如你返高登打飛機啦

我頭先行左高登一轉

屌你老味乜撚都冇既?

直頭冇人推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞