Backup佬 利用「達哥」心血搵錢, LIHKG懸紅起底 (11)

1001 回覆
155 Like 12 Dislike
以為回唔到回多左次
美國果邊而家幾點鐘

你訓教人地仲返緊工,香港人真係好唔長進

李嘉誠長輩圖
藉著《潮文連環圖》而被大家所認識的香港漫畫家黎特是小記 Tab 的朋友之一,小記 Tab 在訪問就為此特地訪問了他一次。黎特表示在最初有意畫《潮文連環圖》的時候曾直接連絡達哥,而當時達哥由於忙於公務而未有回覆。在《潮文連環圖》在 YouTube 上連載期間,黎特也一直想聯絡達哥本人,期後獲朋友介紹認識了達哥本人,達哥本人亦表示不介意《潮文連環圖》在 YouTube 連載。

黎特的《潮文連環圖》在最高峰時,幾段片合起來有數千元收益。黎特亦表示達哥完全不介意《潮文連環圖》能在 Youtube 獲取收益。因此黎特認為達哥「好易話為」(即毫不拘緊)同很大量。由此可見達哥這次真的很認真對待這次「backup佬」事件。

全文: http://appappapps.com/2017/01/23/youtube_backup/

幾千蚊睇唔上眼,成百粒緊係上心

你都戇撚鳩
人地黎特係比左幾多心機落創作到?
你拎偷片佬同人比
岩岩果位絲打話佢同個36萬有錢仔有WHATSAPP激情對話

睇到我火都黎

點算好?

睇到我火都黎

點算好?

加甜啦

睇到我火都黎

點算好?

post出嚟一齊火
約左線人咁耐都未上水既

線人見到既話不如老地方等

睇到我火都黎

點算好?

post出嚟一齊火

公佢老母眾利益
大帽山就公眾利益,倡尋日有冇去幫手執垃圾 ?

睇到我火都黎

點算好?

post出嚟一齊火

你可以screencap email比外國巴打 感情野佢地熟d

但係佢唔想俾其他人知

一post出黎就侵犯私忍

但睇到咁撚火, 點算好??

有冇人諗到辦法

post出嚟一齊火

你可以screencap email比外國巴打 感情野佢地熟d

但係佢唔想俾其他人知

有冇人諗到辦法

d雞仔自動會d apps扮WhatsApp 渣嘛?
條女FF就FF啦 有三十六萬我叫雞唔好咩
po左對話先 人名遮左佢
起碼叫有d野睇

我愈黎愈睇唔清你係人定係鬼

但係佢唔想俾其他人知

有冇人諗到辦法

d雞仔自動d apps扮WhatsApp 渣嘛?
條女FF就FF啦 有三十六萬我叫雞唔好咩
whatsapp淨係得電話number冇打名咁點算
po左對話先 人名遮左佢
起碼叫有d野睇

我愈黎愈睇唔清你係人定係鬼

同果d 垃圾講故佬一樣,有人想知先講一樣
whatsapp淨係得電話number冇打名咁點算

數字人生 30624770
個處境就係

個絲打唔想俾個有錢仔知

因為一擺上黎咪知係呢位絲打出賣佢

同埋侵犯私隱

咁講你地會唔會易明D

幫手諗諗計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞