[得閒直播]雙失廢青由香港踩車到咗拉薩鳩fingfing (5)

669 回覆
113 Like 5 Dislike
我有沒看錯
轉套餐咁撚貴
too long don't read
sp騰無啦啦又去新彊搵樓主
拉薩去西寧轉機到烏魯木齊的機票

大餅喺青旅拎咗本人哋漏低咗既書我
點解逐個CM負皮條友仲存在緊?
因為我識佢,可能天蠍座特別記仇,佢由細到大都咁憎我
親戚?
一路順風
我坐尾六嗰排,登機行到落底都無發現有可疑人物 雖然我無帶眼鏡基本上唔會有對焦點,但我諗SP騰啱啱先醒﹖

兩個鐘後西寧轉機見
佢會唔會瞓過龍㗎
空姐正唔正
會唔會係開定房等你呀
等陣SP騰會唔會又坐咩便車, 便機追住樓豬呀。樓豬去天津揾CC好過返香港啦。
唔好開心住
之前大餅飲大咗,夜媽媽飛的接咗佢返青旅。酒醉醺醺既佢坐咗喺我張床位隔離,紅都面哂咁向我酒後吐真言。

佢同我講自己一個由浙江溫洲過到嚟,以為屋企有咩事,兩老都可以靠親家姐照顧。點知借完我五舊水第二日朝早,親家姐先突然話有肝硬化。佢慨嘆唔知點算,又話可能要返家鄉見佢哋一面。

見到佢喺we柒朋友圈度發帖,去咗大昭寺為屋企人祈福。佢同我講自己從來未試過飲到咁大,亦都係第一次唔掂到要人執屍。仲問我當時點解會願意去接佢,令佢好感動咁話。

大餅知道我今日要搭飛機飛新疆,臨走之前仲拎咗本「西藏的孩子」俾我。佢送到我去布達拉宮隔離條馬路度搭機場大巴後握手道別。上到車,我喺衫袋拎咗包經樓下看更手、CC送俾我寓意為一路順風既青稞。旅途上萍水相逢既朋友雖然有一面之緣,講就話後會有期,事實係可能唔會再見到佢哋。

去到登機大堂,我喺背囊度拎咗本書出嚟,睇咗幾頁,然後放喺櫈邊既電話著mon。大餅同我講有緣再見,過幾日仲會開始喺拉薩打工。

大餅搵咗呢份,$380一日

距離登機時間仲有十幾分鐘。我突然間喺度諗,呢個世界好大,同時又顯得好細。留咗喺拉薩10日,遇到既人同事就好似發咗場夢咁,轉眼即逝。屌,1999我都唔知自己講緊乜,只可以話 We are all random shit。
大家都不過係大家人生中嘅過客
西寧轉機

無見過SP騰蹤影,我諗佢應該係瞓過龍趕唔到飛機 今晚去到烏魯木齊我可能會查吓佢咩料,想知咩情況再分曉
件件米九兩米高,影唔到
失敗

都有腳睇下
唔知點解對大餅冇咩印象 我連佢係幾時出現都唔記得 淨係記得你追佢還錢同去接佢
一期一會
留名sp騰唔知醒上唔到機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞