[得閒直播]雙失廢青由香港踩車到咗拉薩鳩fingfing (5)

669 回覆
113 Like 5 Dislike
舊post :
[得閒直播]雙失廢青瞞住老母踩車去西藏https://lih.kg/753583
[得閒直播]雙失廢青瞞住老母踩車仆到去西藏(II)
https://lih.kg/780030
[得閒直播]雙失廢青瞞老母穿煲踩車去西藏(3)
https://lih.kg/810089
[得閒直播]雙失廢青由香港踩車就到拉薩(完)
https://lih.kg/861398

既然係咁⋯唯有開個真‧最後post 因為好快就會變咗直播返香港post 所以希望大家用力推推佢,我會盡量回

終於踩咗106日車去到拉薩有咩搞﹖ 主要唔係因為天寒地凍唔踩埋青藏線。事實係見已經唔夠筆直踩大環線返香港甚至去尼泊爾,所以小弟買咗個背囊仔,同埋14號飛烏魯木齊既機票 嚟緊唔知幾耐既日子,揹住20L背囊超輕裝backpacking了
.
.
.

踩車旅程總結文 : 又話唔開新post,自打嘴巴

Btw,1001後唔會再開新post了 喺拉薩呢個星期會踩架空車周圍盪吓、聊吓當地人傾計、日出日落夜景、影吓相拍吓片、寫吓postcard畫吓畫買吓嘢 同埋我去新疆都係散吓心,唔會跟團周圍去 就等個post永遠沉落去吧

多謝各位巴絲同CD-ROM百幾日嚟既堅持、支持。由一開始懶型爆衫拖鞋踩車,爆呔都唔識換、睇住我炒三次車、隻腳爛哂勸我返歸思考人生、課金俾我食蓋飯住好啲、擔心俾老母夾返香港、笑鳩我同老闆娘、SP騰 仲記得頭幾日踩深圳熱到我仆街到依家凍到鳩縮。我都估唔到自己每晚攰到仆街眼瞓到嘔肺都堅持出埋故仔先瞓

留喺大陸打工我更加唔會諗了,如果搵得嗰幾千銀一個月,唔知要屈幾耐先可以儲到筆旅費。倒不如返香港儲個快錢再去闖一次。覺得喺一個地方打工唔係有效體驗到當地文化既方法。

返到香港試吓砌條片出嚟總結吓先,跟住再諗諗辦法搵工吊吓命仔做社蓄儲錢,或者考慮逃避社會去working holiday。不久既將來或者試吓去東南亞、日本,或者澳洲紐西蘭踩吓車,踩唔到就自駕,自駕唔到就徒步。到最後若果再浮現想輕生既念頭先至再由香港踩去歐洲非洲啦 (因為搞簽證太麻煩 ) 到時先再喺度寫故俾大家睇

樓上有啲癡線巴響我朵,仲po埋我張相出嚟 屌奶星既然係咁我都無咩好輸,如果巴打們有興趣吸收吓新疆文化、睇吓鳩剪既片、stalk吓廢青廢到幾時、R吓水吹、交流負能量、介紹筍工或者過錢俾我使既話 可以add我tg、ig又好、we柒都好

既然都無咩好輸,等我擺啲未出過街既倩影出嚟

ig/tg: Roamerivan
we7: ivanyau1016

今次真係完﹗

Btw,陪我踩咗5000公里既吱吱車同埋大部份行李已經喺琴日寄咗返去,希望人情價行李連單車$220咁撚平唔會寄失 (市價寄深圳齋車已經要兩百幾,行李每公斤$18 )
lm
lm
新post留名
睇樓主由雙失廢青變左擁右抱

好開心有新POST

BTW 一陣去督波波緊吾緊張呀
溝女POST 留名
支持CHING
LM
有新post
樓豬我愛你
留名
你同CC點
好想同樓豬做愛
留名睇甜古
唔係掛 巴打諗住踩番香港?
樓主準備好食女未
留名睇巴打食女
有新post
聽朝返嚟睇賽後報告
吱吱車
LM
坐等睇巴打食女
新post支持
原來青旅附近都有肉夾饃

$14,貴都算,屌你凍既

識食一定食羊肉串

$4串

仲有新疆干炒面片,$20
留名睇巴打食女
咁快食定新疆菜?
遲d有排你食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞