[得閒直播]雙失廢青由香港踩車到咗拉薩鳩fingfing (5)

669 回覆
113 Like 5 Dislike
個小朋友好得意
D細路戴波波帽好得意
樓主有冇機會同當地人討論下伊斯蘭教
有無考慮入中東
真係一步之遙
有無考慮入中東
真係一步之遙

係就係,但塔吉克斯坦好似要簽證喎﹗
其實簽證都唔難
可以網上搞
好驚喎﹗
如果有機會又唔會有事都想試吓
係試 臨走 買定飛先好試
我成日凝住樓主會搵到佢人生另一半,跟住永遠唔返香港。
你用英文問先佢如果佢唔識你先用返普通話,話你係香港來咁樣應該安全d果度民族關系真係好緊張要小心
已搵到(疑似)
CC
留名支持
$12
咁撚好食真係唔使返香港
大盤雞配麵先夾架
係唔錯 見識過,不過我都係鍾意食飯

仲有包
有2條女倍食

重有抓飯, 手抓羊都好正
食瓜子嗰個好似人妖
平過西藏咁多
我試過喺喀什周未大巴扎買過¥1/個超大隻哈蜜瓜,當飯食當水飲大半日先食完,諗唔到哈密瓜有輕瀉作用,食完後係咁去爆石。
大盤雞辣唔辣
好撚多,上次食到好撚辣之後唔敢再食,佢地整定
今日喺大巴札行咗個圈,咩都買唔到,淨係買咗五塊駱駝墊 $50

用途不明

Btw,想買兩把英吉沙刀仔寄返去。但行勻半個喀什中心都唔見有 係咪已經禁止咗﹖
烏魯木齊食過大盤雞都幾辣,但我接受到 感覺新疆食嘢比西藏辣少少。
睇地圖知道喀什呢度有個叫做高台民居既地方,行到過去點知維修緊 唔知幾時先會開放﹖

聽講喀什大巴札有兩千幾年歷史,仲有亞洲最大市集之稱 行咗兩個幾鐘都只不過係走馬看花 數之不盡既攤位,鹽油雜貨工具、衫褲鞋襪、絲綢工藝品⋯⋯唯一印象最深刻既係我唔明點解呢度咁鍾意賣電筒﹖

任何路口入去都唔少得安檢

雖然高台民居整修,但好彩大巴札順路。一場嚟到,本身想買兩把刀仔玩吓,點知搵極都唔見有,所以就買咗幾塊墊托柒 早有心理準備,呢啲地方一定要講價。今次面皮就唔夠厚,買咗五塊半價我都算接受到

住緊嗰間青旅啱啱喺艾提尕爾清真寺 (我查咗喇,尕字讀家) 隔離條街,亦位於老城側。我份人咁悶,所以行足一日都唔會覺悶 充滿伊斯蘭特色既老城,喺土磚木建築物既街頭定巷尾都會發現有維族小朋友既足跡 一岳高頭,就會感受到古羅馬既遺風。行行吓見攰,求其搵個梯邊坐吓,幾撚寫意

喀什呢度九成幾都係維族人,即使撞到一個識講中文既維佬,口音問題都好難同人溝通到。不過笑容同手語係世界共通語言 路經百年老茶館癡維族伯伯茶飲咗成個鐘

伯伯好頂癮,自己拎起gopro同我合照

硬掘掘既饟原來要浸落茶度食

喺樓下食埋碟炒麵同烤肉串,返到青旅點知發現同房多咗個以為自己仲好後生既東北佬喺度懶熟 仲R我飲啤酒,雖然我份人其實好隨和,但我依家覺得同明知唔會熟落去既人飲酒好無謂又哂時間 定係已經有交友疲勞﹖
今日屎忽痕,po吓人物直圖先
$12
好正呀
齋包?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞