[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (49)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
其實乜撚都屈人迷真係好on9
唔通請左新教練唔可以展望下 反而要原地踏步懷念過去
屌你EAFF 個精華
根本就係冇撚用既廢老一條
https://www.hk01.com/即時體育/260135/港足-東亞錦直擊-黃洋獲選mvp-要傳承披港戰衣的榮譽感
中華台北門將潘文傑場上多次救出險球,讓港隊得以晉級,賽後一眾港將亦上前「致謝」。(袁志浩攝)

真係要簽佢, 不得了

btw, 要引用基督教一句: 神使萬事互相效力
多得Gary White 深得潘文傑嘅愛戴
喺佢離開後, 佢嘅前子弟兵 反而幫番佢而家帶嘅隊

黑色衫條女係邊位巴打帶黎

Ka Wai Lam 鵬鵬好野!
管理
讚好 · 回覆 · 1小時

呢個龍真係首席功臣
佢又話係講到明幫GW
佢又係
正路,向gw報恩
「初時他跟我說,如果一個球員要到職業隊挑戰的話,就必須要有職業隊的身材,他是專業教練,經常提到『要在正確時間做正確的事,達成正確的目標』這一句,最後我決心改變自己。」
「他不會讓球員有後顧之憂,影響場上表現,在生活上就連選手不要拿重物這些細節亦會看到,飲食方面更有團隊去控制。」聽聞韋特要走的那一日,中華男足球員都顯得不捨,潘文傑指因球員們都感受到韋特的好,怕台灣將來不會再出現第二個韋特,所以部份球員甚至流下男兒淚。
「給他足夠時間,他會帶香港到另一個高度。」

點睇平時唔睇港超(現場或直播),只係香港隊比賽先入場的「忽然球迷」?
好過平時口口聲支持港JOKE
最後關頭竟然想港JOKE出局
如果所有香港賽事都入場睇 仲叫忽然球迷?
我撐香港係因為呢到係我生長既地方 對呢隊波有歸屬感 無論係勁係廢 係鬼佬定本地 都係為自己既城市去努力 淨係咁樣已經夠支持
相反港超啲波真係冇歸屬感 啲球員幾季就面目全非重新認識一隊波 最多係睇下自己所屬既地區隊先會有mood開黎睇
啲野狗匿哂喺邊
笑鳩人之前教台灣
神婆同班羅系球員肯定一早喺fb寫好出局抽水status
點知冇得貼
羅馬無出post支持港隊
認真想7爺同white 和解,頂番基奧喺港隊個位
利申好鐘意睇7爺踢港隊
決賽周果陣謝4應該夠期入藉
而家係好多人侮辱金在先
而唔係我懷念過去
理性討論
陳七踢唔返呢個位架啦
除非白蛇同神婆和解啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞