[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (49)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
不如諗下如果T史 基奧雲尼同蘇沙冇走過會點
其實T史卡里祖唔走南華都唔會簽番基奧雲尼
咁基奧雲尼返嚟嘅時候 T史未走嘅
T史打過流浪真係黑歷史嚟
近十年最強外援都係卡里祖
全盛佐迪都唔係佢果班
卡里祖係真心踢個波上去佢1個自己搞掂
加埋強哥啲死球 09俾人黑左個亞協真係好唔抵
依家就算搵卡里祖 都無個斬到強哥咁撚靚嘅配合
勁還勁,俾佢搞掂晒冇配合
隔離班球員好難進步
果時kkp打翼好撚勁
卡里祖勁在有個人能力得黎唔係獨食
卡里祖打亞冠都夠班
我諗
香港波用佢咪夠
出到我諗好過洛迪古斯少少
俾人改做閘 皮已收
王威信好鍾意搵番係飛馬合作過既球員
但卡里袓人工好似好高
C朗勁還勁,俾佢搞掂晒冇配合
隔離班球員好難進步

lebron勁還勁,俾佢搞掂晒冇配合
隔離班球員好難進步

比利勁還勁,俾佢搞掂晒冇配合
隔離班球員好難進步
屋企應該好有錢
佢射門同對抗性其實唔掂
但gw場場出佢幫佢洗cv

tsun dai立足唔到英甲,憑gw或agent人脈幫手去歐洲五六線聯賽其實唔難
但tsun想賺大錢過千萬人工,gw阻止唔到
最終Tsun背棄香港投共
港隊東亞盃爭出線要炒蒙古 基奧:拚盡全力戰鬥

基奧誓要憑強壯身驅「撞散」對方後防。

港隊在東亞盃次圈外圍賽次圈第二輪與朝鮮踢成0:0,小組賽兩戰1勝1和,保持出線希望,晉級與否關鍵在於最尾一戰鬥蒙古,皆因港隊現時與朝鮮同分,出線便要看得失球差。港隊將於今天下午3時10分迎來這場關鍵戰,基奧大有機會如上仗鬥朝鮮在前線擔當支點,為隊友開路攻門。

基奧得到新主帥加利韋特信任,近兩仗都正選披甲,但都未有取得入球,表現備受球迷批評。這位原籍喀麥隆的前鋒指主帥仍然信任他:「我的職責就是不斷纏擾對方一對中堅,不讓他們將進攻線壓前。過去鬥朝鮮港隊都以防守為主,但最終總會失球、落敗,教練希望我們踢得更進取,所以便需要一個柱躉式中鋒向對手後防施壓,同時製造空間給其他隊友。既然教練信任我,我一定會拚盡戰鬥。」他補充指比賽不是如「魔法」般施展一次便成功,希望球迷給予耐性

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞