[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (49)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
香港雙隊長
決賽周幾時
2019年
下年
全靠辛祖帶領香港出線
反祖黨仲有乜嘢好講
做咩香港隊有兩條友走出嚟
腦屍年年咁中一次 好傷
好彩條友離開咗隊垃圾隊
唔係應該繼續咁廢
日子未定, 但斷估唔會咁早踢
東錦外】大國腳今年休息 加利韋特用小將戰省港盃

香港足球代表隊今日踢罷東錦外標賽最後一輪賽事後,已完成本年度的所有賽事,而主教練加利韋特賽後表示,大港腳下一場正式國際賽是明年三月,其中一場友賽的對手可能是印度,而明年初的省港盃會較大派出以年輕球員為主的港隊應戰。
港隊上任教練金判坤上年底離任後,港隊除三月的亞盃外作客北韓,之後只安排了對泰國及印尼與今次台北的東錦外;總計今年只進行6場國際賽,戰績為2勝2和2負,而新任教練韋特接手後港隊的2勝2和1負。

這位英籍教練賽後證實,港隊今年將不會再有安排任何國際賽,明年初的省港盃,因不是國際賽賽期,故不會以大港腳應戰,至於省港盃人選要進一步研究,但覺得需要讓年輕球員一些表現機會,故可能是以U23為主力,再加入一些年輕本地員,但最後派出那一隊出戰要稍後後作實。

他透露,港隊正研究明年的國際賽對手,三月的首個國際賽賽期將安排一場主場及一場作客賽事,主場希望可以到世界排名100位內的印度,作客的對手仍在安排戰中,他說:「我們正計劃明年的國際賽對手,而港隊要提升排名,便要用盡賽期,並要物色合適的對手

https://hk.sports.appledaily.com/sports/realtime/article/20181116/58922779
咁多靚女入場睇波既
WHO NEEDS KIM?
官網寫12月1-5號咩round 2 係咩賽事黎?
依家唔係已經出線決賽周啦咩?
女足
感動!
大哥MVP
雖然我港整體黎講真係唔多掂,但都出到線,希望決賽周踢得好好睇睇
又咁講,仲有一年時間俾白咖喱調整,希望佢吸取到今次嘅教訓
唔噴紙碎
選人方面某程度上都因為太早要交名單姐 睇下下次會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞