[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (49)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
政府計劃於大埔第33區建造一所草地足球暨欖球場,適逢今屆《施政報告》提出「一地多用」發展原則,加上區議會曾反映區內車位不足,故康文署及運輸署建議於該項球場項目內增設300個地下停車場泊位。由於要在項目內增建地下公眾停車場屬於大型修改,需要重新進行風險評估方可落實,暫未有發展時間表。

689 777啲五年計劃loop到2046
oncc仲建議過拎來起公屋 鄰近煤氣廠呀咪玩啦
lm
鐘偉強有膽色起腳射門,已經勝過不少土炮

基奧定法老嗰球難射啲
一定係基奧呢球 佢衰在無控之前無諗定下一步個動作
佢應該自己都唔知會控得咁靚, 當扲個經驗, 下次做得好啲 一味屌佢都無用
仲下次
陸續有來呀師兄
利申: WHITEOUT
基奧控波嗰陣台仔擋咗喺前面 拉唔到弓 一定要等粒波滴落地
但龍門都出緊嚟封位 焗住要逗
正常前鋒響呢個情況,俾人拉住,都訓落地攞碼啦
首先好明顯Gw尋日用人排陣有錯,
但fb有D人話亞運隊踢得好過尋日
亞運另一回事我島極大部份係大學校隊

我認為假如香港係出哂土炮好可能win唔到我島,
我島尋日正選得火槍兵一隻鬼
好多人唔願承認香港土炮top果批頂多得七八個上到大枱
其它土炮同我島國家隊果d比都無話大優勢
我島係後防球員差,中前場都唔太差
諗起羅大俠03年入南韓果球
不過羅大俠果球入左
港隊用基奧=傑志用momo
都係打少半個人
基奧連業餘台仔都食唔到位

中超大審判日
河南權健富力提早甩難,大連自我救贖
長春技師李朋友、重慶、泰達三隊同分
但長春輸對賽,陪法叔隊降班

中甲
客家出奶力下陳柏良朋友差半步,武漢奪冠與深圳前福保羅朋友隊一齊升中超

大連超越同基奧隊降班
四川安納普爾那(主場:四川 都江堰鳳凰體育場)、南通支雲(主場:江蘇 如皋奧林匹克中心)升中甲
堅蛇釋放黃威最後機會

中甲附加賽
梅縣潘文俊朋友兩回合計3-2勝陝西大秦之水,勝利轉進護級成功
(陜西主場威力可能係全中國最勁 ,平均過萬人,中乙賽試過打爆五萬,勁過唔少中超中甲
不過又大秦又聖朱雀又西北狼 花名有啲多
雷耶斯降班?中乙好似唔比用外援 傑志ready?
左費7 右雷恩斯
lm
一下定生死咩
琴日已經見後防退化唒,點都要用下細佬啦,不過睇死white 用羅法打足3場
東方龍獅足球隊Eastern Long Lions Football Team
6小時 ·
【ProjectE】
參與 #ProjectE 計劃學員「一仔」梁祐維 獲入選🇭🇰U18代表隊前往🇯🇵參加「鳥取國際足球邀請賽」。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞