[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (49)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
白生無論成績係點, 我覺得最嚴重係同香港人, 同埋香港青訓O既理念背道而馳
香港人冇體型, 已經唔應該打英式足球, 要打就打地面波, 郭sir 已經好好咁示範左香港人可以踢邊番波
第二, 香港O既年輕人已經係學地面波長大, 點解去到職業波又唔同晒, 咁即係叫D 球員由頭學過?
決賽周有得睇 支那 vs 台灣
淨係國歌環節已經大把花生食
足總請人時無諗得咁深入
相信遴選委員會班人大部分無睇過之前gw執教比賽的片段
咁幫自己溝女 有用咩
請gw肯定想即食
成績行先提高排名
而且球隊長時間夾,打地面波發揮到
港隊練波時間太少,例如今次得三四日練完打地面波有困難,
英式足球直接d
我覺得完全係用人問題,唔用基奧,主席會好好多

而印象中近一年我島國家隊賽前練波時間多d,一星期多d或更長,今次因為之前無教練先得5日
主席呢兩場都無咩問題
傑仔 我龍
壞勾
咁元朗都有打長傳嘅
波底係必要但係我覺得無必要過於執著地面

GW最大問題唔係打長傳
而係無指示班波製造有利長傳嘅環境
EAFF兩場波都見到球員太過急於將個波運上前
結果傳出去準繩度低又唔夠人接應
其實呢啲情況做多下回傳已經多好多時間同空間畀球員
將香港隊一路以黎嘅鳩斬踢法問題入哂白蛇數
睇左4場,我寧願郭蛇坐正。
泡菜金瞬間變成傳控大師
亞運呢度咪又係狂屌郭蛇
Aggar
主席打我島果埸好差

當然點解我島國家隊可以多時間集訓
因為可以將台甲改期甚至暫停比國家隊集訓
大賽或普通友賽都試過,外流果d就後期先歸隊
Kim果陣一直都打緊9斬

屌算啦 大家都係9up大師
仲有俾多d錢
真係變左2000 年O個時港隊咁, 一腳隊上去話之佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞