(花生中文補習佬大戰) 林狗公大戰吹吹

397 回覆
389 Like 109 Dislike
題外話,之前我諗過一個問題:
YY垃圾極都係萬人之師,學生人數無一萬都有7、8000;
而吹吹勁極之前都係得1、2000個學生。
點解之前幾年上高登連登,會有咁多人衝出嚟讚吹吹?而讚YY既反而就無乜?

唔通係吹吹勁得好誇張,勁到個個上完堂都要讚佢?
抑或係YY廢得好緊要,廢到個個上完堂都覺中伏?
後者應該唔會,因為YY廢極都係全港最多5**導師,而且座下仲有一大堆迷妹,應該好多學生撐先係。
而前者亦應該無可能,因為如果吹吹真係咁勁,咁全港既5、5*、5**都會比佢拎曬。
簡單嚟講,係有人用大量時間、心機,希望製造前者假象。
不過奉勸一句:其實依家好少學生哥上連登架啦,無謂擺咁多錢落去請人啦。
唔知你地補習佬點樣片黎片去

我正常理解都會覺得吐席吹到係有容乃大又和而不同根本on9 即係包容撚?如果話文化差異或者要時間進步都可以理解 但佢又冇寫到
一百分
Off哂topic好難信你唔係打手
九唔搭八
到應一應
想睇篇文
咁yy都係中大mphi
係學歷上佢都係有料
寫作跟左吹吹skills 拎左1
利申: 本身中文廢
寫果條友審題都膠 最多哲理咪話要珍惜身邊既人 去左就冇
err...
日校老師都係考al姐
marker唔知你係邊個
係你嘅人都冇用
睇完 寫到咁一百分唔奇啦
不過對一般學生嚟講 呢啲根本學唔嚟 睇完都唔會有咩用
佢篇文主要係個內容上水平高
一般學生邊會對儒道思想去到呢個程度
邊度有雪雪聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞