(花生中文補習佬大戰) 林狗公大戰吹吹

397 回覆
389 Like 109 Dislike
呢單野發展落去,吹吹應該會收皮,留名睇好戲
唔撚同啦
一個教弱智方法作文拎5** 你睇下post幾份sample 就知有咩用心
一個教用靚字句加寫作思維手法
利申 兩個都補過
直接俾人鞭屍
老實講 佢上堂係教呢篇 印果本野叫我地唔好抄 記文化果d就夠
係d撚屌見到有d字似就狗衝
其實呢啲冇證冇據我都吹到出嚟
好多時候大家都會偏向覺得so called強者一定係做盡壞事點樣去迫害人地
同啲女仔metoo一樣 任佢講任佢作
就好似一個女學生告有錢佬強姦咁
女學生無論講咩大眾都會信
會覺得有財有勢嗰方一定係壞人

講到底 點都好
呢單嘢除非佢搵到蔗渣文寫和而不同係5**
如果唔係佢都回應唔到問題
重點從來都唔在於抄文與否
而係佢自稱99.9%貼中 然後根本係離題萬丈
樓上班弱智補得吹吹多真係閱讀理解零分
見你地咁慘都廢事再笑
講咁多做乜 根本所有補習佬都係戇鳩
一件就跌學生跌到仆直,見到有位就去笑鳩人,又唔諗下自己早排先柒完一單
一件就見自己開始上位,驕傲自滿,平時就笑鳩巨人話唔考婚姻,結果依加自己又柒埋一份
仲有一件就冇啦啦走去加把口,唔關你事就咪咁多嗲啦。(佢篇文係正,但係根本唔係一般DSE雞寫到嘅野)
YY & TT五十步笑百步
又有吹吹條gay佬嘅打手
咁慘呀英皇落咁重本谷徐徐

咁快就輸比人
我都記得嗰篇
有冇巴打有save 到 想睇返
邊度gay啊 扮gay就有佢份 有上過live都知 佢對d女學生特別好嘅 落堂會優先解答一班嘅女學生先 搞到我等勁耐先問到野 偽毒撚 收皮啦
考評局出嘅係「重遊舊地有感」,所以感想必須要同「重遊舊地」有關,其實係有所限制。
而徐聲稱自己嘅範文係中咗99%,換言之無論可選題材定立意方向都應該fit到落條題目到。
然而佢嘅情節係同「重遊舊地」無關,此乃一錯。
「和而不同」嘅立意亦唔係由「重遊舊地」帶出嚟,此為另一錯。
加上文筆拙劣唔見得係5**水平、情節生硬刻意堆砌,成篇文根本就同考評局題目相差太遠,完美示範咩叫離咗題仲自我感覺良好。

作文從來第一步必先學識審題,連基本扣題都做唔到,仲要衝出嚟話自己貼中,我唔明白點解仲可以有人撐得落。
咪臭係
做義工好唔好
兩邊都係垃圾 打份工啫
睇完篇文
好似係有條友練完九陰真經,九陽真經,儲咗300年功力
用功力屈9 d小朋友咁
勁嘅補習老師應該係教0 功力嘅小朋友用獨孤九劍斬9死d大佬
再唔係教葵花寶典都仲得
離開中學太耐唔識離唔離睇
但篇文睇到想嘔
屌 市場上得吹係咁 真心覺得佢on9 學下欣c咁砌下靚字靚句文吹幾句水就搞到d女出曬水啦 駛撚懶貼地咩
利申 睇佢oral片其實覺得佢其實好撚勁 但又要扮晒蟹就d retakers
屌你老母 咁撚屈機?
堂撚堂留到都成班仔係度吹水 會唔會係咁?
幾鍾意巴打獨孤九劍既比喻,可能下年真係拿黎做神技名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞