(花生中文補習佬大戰) 林狗公大戰吹吹

397 回覆
389 Like 109 Dislike
睇完頭幾段覺得條友更加身有屎咁
佢講既野全部都係自己講
咩大軍壓境 人地派人買佢筆記 聽到有人資助上堂呢啲 都係啲無得證實既野
之後仲要講埋啲咩唔想紛爭
呢啲弱者大愛tone 呃下中學生就得
仲有咩無車無樓 up乜9
買車樓 同 對學生好唔係mutually exclusive 架喎
講到冇車冇樓就顯示到佢對學生好咁

中文老師
其實佢上堂每次教作文都會講抄文系死罪 佢今次衰在自己沾沾叻唔切話自己貼中題啫
利申補過intensive
但其實佢都係講過主題係垃圾 咩落差果d
屌 成年已經唔記得左 總之就話唔好抄個情節 用其他反思果d
其實考評局重點唔係話考生背,而係話吹個例子本身寫錯
公道講句 條仆街成日印d伏野落筆記 先伏左果班買notes而冇上堂既人先
佢教親都係會一開波show 份真跡先 又貼學生抄晒熟講埋人地叫咩名咩學校 叫我地淨係溫果d 佢淨係睇實戰果d跟佢個七步都5**
但我覺得真係做多左 有人想抄你野就一定抄到架啦
如果吹真係覺得嗰篇野係伏
就唔洗係考完嗰日po哂ig打飛機啦
佢po得出黎啫係覺得篇野冇問題
而事實宜家就係畀考評局屌
因為班學生都係跟風啫,邊個多fd報咪補邊個囉
下? 邊度成班仔? 我有講過? 你又知? 就算係都正常啦下話 有班女校學生補佢 唔可以一班男校學生補佢? 而且落堂問野好正常 邊度吹水 有上live都知啦 冇上live就唔好亂judge人啦 一開口就屌人老母
Btw以我所知 徐永豪係有上開連登嘅
既然仲有d盲蟲信毒吹無害
不如講下佢除左咬䉀飲湯之外
筆記出現了什麼問題
等d入左邪教既學生醒下
佢d神技好似好多名堂
會不會走火入魔
七步舒精活絡
我真係唔明佢上堂咁痴線又多古怪野d學生唔覺得有問題?!!!

不如上教署投訴啦
佢咁教法害死d妹妹細路
2013年,丫丫教人作金句寫作文,例:俄國詩人乜乜夫斯基曾言:「XXXX」
大把人信咗,喺到作野,都俾考評局當面插
而家2018年喎
徐永豪你出來正面解釋下點解咁毒料教壞學生先話人
又想混淆視聽
人地一句名言,你成篇咬䉀文喎,level 2你估小事?!
作咗題目再寫埋篇範文,然後叫你唔好抄文唔好抄題材,咁篇文有咩用
佢自己貼個條題目,「和而不同」係重點,真正份卷係無呢part,一個正常人點會作「重遊舊地」既感受係「明白和而不同」,話tip中都只係吹水。

份報告亦係鬧緊學生抄d文唔切合主題。如果事例放係佢貼個條,完全無問題。

2個都無補過,但睇個樣都係d低手既學生見有d似就全抄,學生多自然蠢人多,咪比人點名鬧。
平時屌鳩yy就話佢一堆學生拎lv2實係因為冇料教得差
冇人會提佢學生個base有幾大
當中聲稱補佢嗰批又有幾個真係有溫書聽書

而家吹吹啲打手見出事就話係因為「學生多所以蠢人多」
先唔講佢學生係咪真係多
我淨係知有咩事都屈學生蠢好低莊
曾經信任你嘅學生竟然事後俾你話係蠢人

所以補yy lv2=yy垃圾
補吹吹lv2=學生自己垃圾

goodest logic呀徐狗
啲打手都盡力架喇拎埋個飯盒就收工啦
都唔容易架
徐狗都活躍咗好多年啦 拎夠人工就收手啦 都無得再做㗎啦
吹吹今次比人屌 之前yy咪又比考評局屌
而家見吹吹收得好 又出黎煲大件事
其實補習老師咪一撚樣 你睇yy而家賺到fatfat
最後得益者係邊個好明顯啦
好快教署會找吹吹啦
一定唔會肥

學生快d轉補或停補了
自己找雞精書
其實仲好過嘥時間去受毒害
而家回頭仲有機會唔使level 2
當買個教訓
神技非人人皆能
起碼考評局ban左
事例放係佢貼個條,完全無問題。

錯呀!依家個問題係,佢自己作既文,都扣唔到自己出既題呀!
咬蔗文係點都扣唔到「舊地」「重遊」,所以先話佢錯呀!
原來黃海星又加入戰團

越黎越多花生
一沉百踩
根本全部都有問題
YY自己咪一樣 依家走嚟串人
另一位大家就唔好幫佢宣傳啦 依家嚟加把口根本係博上位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞