2019 PGDE 討論

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
有冇人知HKU Stat 讀唔讀得過

利申: 做咗兩年data analyst識sql, python
PGDE有Stat?
點會未...
咁application type 應該揀邊個?
無咁少班掛
我中學每級有3班 bafs
讀緊yr1既路過支持各位
咁如果一科開得一班點解釋
一級一班 history
成校得一個教history 嘅老師
呢到 pgde wor
太樂觀
你上下唔同嘅中學網 大部份一至兩班每級
可以我中學一定要揀3個x
而且又係大校
所以先咁樂觀
識唔少人都係2班
差在係2班 Acct 定acct mgt 各1班
呢個情況EDB都要你請兩個,其實好多學校都係咁。你可以叫佢踩初中歷史,通識等,開得一班但唔可以單人panel,你話得一班佢會答你好多學校都係咁,同反插你人力安排不恰當,科組發展不理想,唔會夠佢拗。
而家仲咁執迷不悟的學校少之又少。正常4班一級,兩選修就會一級一班。
但我中學個history 老師只教高中history 佢無教其他高中初中科 又無做班主任
我地5 級一班
太樂觀
而且又係大校
所以先咁樂觀
而家仲咁執迷不悟的學校少之又少。正常4班一級,兩選修就會一級一班。
我地5 班級一級
太樂觀
而且又係大校
所以先咁樂觀
我地5 班一級

之前做at個間 歷史係得兩個老師
其中一個係副校
所以bachelor fg AT有得教兩班
btw 其實用中文教acct 會唔會唔慣
校長同副校都唔係教history
我唔係老師
只係教過下d 補底班

用中文教econ要自己寫定d terms,講個陣就好似出面d補習咁,個term 既中英都講一次

無用中文教過acct
損益表
應收xx (Trade receivables)
咁搞法其實同重新學過一科無分別
D logic 唔洗既 但都要睇過d past paper
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞