2019 PGDE 討論

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
hku pt係咪有contract就得
5日
8號先係deadline
我聽日先番新工 contract都未攞到 照報
Please DO NOT upload your supporting documents to the online application system. Please submit the following required documents BY POST, within 5 days after the online application and in any case by the application deadline.
唔係3號deadline咩?
係喎 但我都未有contract
算啦當dum左300蚊落海
將㷶情況講比書記知,會有商有量,好過係度冇咩幫到手。
中大個online application portal係咪未出?
我摷暈成個網都搵唔到
又話12月出嘅

今年ug final year想報FT bio/chem 有冇同路人
或者過來人比下意見啊
我仲要報左pt之後今日番工個間學校反口,依家想報番ft都無用啦,屌
算啦個300蚊
做要寄唔切d prood
咁多人last minute 報
諗住有工番先報到pt
點知反口報唔切
屌少左一間機會
點反口
星期3一send就打黎,叫我星期4朝早免費試教一班,試教完,書記打黎話請左,問星期一番唔番到,叫我帶番d證書copy多次,2張證件相,到時整教員證去照肺,我問人工幾多,副校話人工pt 13 or 14,星期一7點半見,講番d進度同assign 之前代課教師d薄比我改番

今朝番到去,就話唔知我合唔合適,叫我代課形式試教兩日,佢地會睇堂,所以唔可以比合約住。仲話仲搵緊其他candidate。 呢間學校等執笠啦,btw就係呢幾日成日上報個間牛屎學校
我以為係反口唔比實習信
點知係呢反口呢樣野
有contract 已經報得?好似
痴撚線 好似任得學生可以全年都換老師/無人代課咁
+1
我都想知,寫左not applicable
校長想我去讀,但我之前讀書成績真係唔好,話會幫我寫介紹信,叫我ou都試下啦,咁樣
有幾唔好
都想知讀左中學pgde 可唔可以番小學做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞