2019 PGDE 討論

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
本身做補習,是否不用報cu non teaching...
IS/電腦不會比新來的CM仔教,會比SGM或副校用來上堂用。

自DSE後數學科請人好頭痕,基本上M1/M2冇5* up好難請得落手。數學本科係條件之一,起碼講本科野叫做搭得下嘴,但總有一個現象係公開試成績唔好先揀數學科。變相要係當中找到5**的人其實又幾難。 尤其是呢幾年頭果兩界DSE的人出黎,因為大家都知個GRADE冇以前反映到咁多野,學校都研究緊點玩。 以前AL 應數純數附數三A就可以揀得落手唔會差好遠,呢兩年真係要叫申請人做卷,試教,解下學理睇真D先請得落手。
有無人知cu同edu 小學中文大概收幾多人?
push
有offical點解唔用official?
除非你唔見左
第時你見好多工都要official
transcript 有分official and unofficial
一定要 official
至於自己交定寄過去 睇學校要求
有學校接受copy of official transcript

btw 你好似未搵過工咁
未見過啲人用打橫嗰張
HKBU中文係咪由兼讀制轉左做全日制?
未報 唔知報唔報
唔係pt ft都有咩
咁in GM 位點算
點都要俾official 校長/panel 睇
奉勸大家最好報中學
無咗雙非,學童人口急插
小學縮班唔會點請人
未來幾年中學會擴班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞