[本地足球] 2016/17港超聯及香港代表隊討論 (19)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
點解今日冇Yennie做訪問

去咗做文字直播
魯芬雞得啦

好撚廢

唔係佢,堅今場又有貨賣

堅睇黎要打反擊先岩使
果球魯芬真係ON99
南區

兩個POST推邊個
朱志光OUT!

G chi
馬高斯證明左傑志豬既廢
屌你兩個post
反豬黨又贏
馬高斯換我達後南區即刻變左第二隊波
大埔救傑志一命
傑迷屌執波仔做乜鳩
傑志又輸比南區
東傑失分 我朗最開心
黃威之前重傷好可惜,希望現在繼續進步
東傑失分 我朗最開心

南華
傑志又輸比南區

傑志
傑迷成日屌柒東方有個方小學雞,其實自己咪成班小學雞囉歐查屎 本身都覺得佢地冇乜野,自從利馬單野就覺得班人好低質
迷朱有咩講?屌你老母
有冇人睇西波馬?
傑迷成日屌柒東方有個方小學雞,其實自己咪成班小學雞囉歐查屎 本身都覺得佢地冇乜野,自從利馬單野就覺得班人好低質

個班人根本就on9
東傑失分 我朗最開心

南華

東方 三和 失左6 分

傑志 3和1負 失左9分

南華 2和2負 失左10分

元朗 3負 失9分

啱嗎?
堅個球單衰魯芬啦

魯芬個下俾後唔俾前
馬高斯證明左傑志既廢

東方仲有場富力揸手
今天冬季市場迎來了一筆特殊的轉會,此前效力於港超R&F富力隊的球員倪波正式加盟中甲武漢卓爾俱樂部,成為第一位通過R&F富力隊征戰港超聯賽的平台獲得機會成功轉會中超/中甲俱樂部的球員。 關於球員倪波轉會的公告 廣大球迷、媒體朋友們: 經富力(香港)足球俱樂部與武漢卓爾足球俱樂部達成一致,球員倪波自即日起轉會至武漢卓爾足球俱樂部。

倪波於2016年9月加盟港超富力(香港)足球俱樂部,出生於1989年05月04日,身高:180cm。作為後衛,倪波代表R&F富力在港超聯賽中首發出場7場比賽。

港超聯賽作為亞洲職業足球聯賽的重要組成部分,在亞洲職業足球聯賽中綜合排名前列,擁有一個亞冠正賽名額和資格賽名額。富力(香港)足球俱樂部作為富力鍛煉年輕球員的平台,為年輕球員提供了更高水平的比賽機會。倪波正是憑藉其在港超的出色表現
得到武漢卓爾俱樂部的青睞而順利加盟。 我俱樂部衷心感謝倪波在過去半個賽季為港超R&F富力所做的貢獻,相信他從港超平台進入到中甲聯賽平台會有更好的發揮,祝愿倪波在未來的職業生涯裡一切順利!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞