[本地足球] 2016/17港超聯及香港代表隊討論 (19)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
傑志今季都係一個笑話嚟,用咁多錢換咁多次外援結果冇個掂,過左半季仲試緊陣,最重要嘅教練又唔換,浪費哂啲錢嚟換外援

前場換極都換唔掂
後場金奉珍okay既

金奉珍
華道士叫做有級數 但唔知會唔會好似堅堅咁現形
腸B打左好咗
黃皓打番右閘個勢即刻唔同晒
傑志今季都係一個笑話嚟,用咁多錢換咁多次外援結果冇個掂,過左半季仲試緊陣,最重要嘅教練又唔換,浪費哂啲錢嚟換外援

吹佢唔脹啲本地賽球員已經夠撐
施捨報告2017

未來五年展開的項目
★ 啓德體育園
2. 大埔第33區足球暨欖球場(包括1個11人足球場暨欖球場)
4. 改善觀塘海濱道公園及其鄰近範圍(包括1個五人足球場及休
憩用地)
5. 改善觀塘臨華街遊樂場及其鄰近範圍(包括1個五人足球場及
休憩用地)
8. 大角咀海帆道休憩用地(包括1個七人足球場、2個戶外籃球場
及休憩用地)
10. 新蒲崗四美街休憩用地(包括1個七人足球場、4個戶外籃球場
及休憩用地)
12. 屯門第6區休憩用地(包括1個七人足球場及休憩用地)
16. 屯門第17區休憩用地(包括1個11人足球場及休憩用地)
20. 重建元朗東頭工業區遊樂場(包括1個11人足球場、1個戶外籃
球場及休憩用地)
21. 重建元朗大球場(包括1個運動場)
23. 屯門第16區運動場及休憩用地(包括1個運動場、1個11人足球
場及休憩用地)

展開技術可行性研究的項目
30. 重建香港仔運動場
31. 重建香港大球場
聽到人大叫肥邱 係咪你地?
220. 政府建議最快在2019 年,在灣仔運動場進行綜合發展,計劃除會展用途外,還有潮玩和新穎的康樂及體育運動設施以及其他當區所需社區設施,務求地盡其用 。貿發局將會就此建議進行可行性研究。政府會適時就建議諮詢灣仔區議會和其他持份者。

潮玩?新穎?
以政府old school程度,會唔會只係psp或ipad

前場換極都換唔掂
後場金奉珍okay既

金奉珍
華道士叫做有級數 但唔知會唔會好似堅堅咁現形

金奉珍仲打得好過金東進, 金東進柒到
仲要今場輸個球關佢事

金東進同金奉珍調位有冇得諗

吹佢唔脹啲本地賽球員已經夠撐

今季幾乎冇一場聯賽俾到人有必勝的信心
金東進好好路數架,踢唔慣細場度錯位姐,作客韓國一定carry
金東進好好路數架,踢唔慣細場度錯位姐,作客韓國一定carry

搵豬蛇教既畀套歐洲足協最佳11人佢都冇用啦
有冇手足近睇到咩事

鬥跳失重心,撻落地下就郁都唔郁
有冇手足近睇到咩事

Now點
今日有報紙先用半版幫腸b吹奏,我仲向啲異國波友吹奏佢係邊境踢波大力一射鐵絲網都穿埋個波直飛中國境內省暈公安,仆街啦。

佢真勁就唔會多年無入港隊同長期踢中小型班啦

呢個又唔同意喎,金蛇揀人係揀最好架咩
飛馬今場好冇品,俾人鬧爆

不過,流浪尼馬受傷鐘偉強有無責任?

有人話佢掃左尼馬一野
傑志豬同東方丸兩條友讀死書架?
讀完亞冠教練拉臣仲衰過之前
有冇手足近睇到咩事

Now點

送去醫院
老老柒柒,傑志班鬼+一大班假鬼無論質+量都好過其他球隊,咁都贏唔撚到聯賽朱蛇真係自己走人/做返青訓算數啦
唔知幸福金咩家事呢,星期三同今日都無打卡
離場見到廖sir落寞嘅背影,低調就輸,好sad

新一代都好似冇乜呢類咁魅梧既球員 就算有高度都冇咁既身型

唔係好似黎洛賢同鍾偉強呢D發育不良
一係就好似黃威咁得個高字成塊紙皮咁

學銘

得學銘一個

個身都係好薄

其實職業球會唔係應該有指引同資源叫啲球員做Gym操身型㗎咩
BB呢啲身型點會過到關
老老柒柒,傑志班鬼+一大班假鬼無論質+量都好過其他球隊,咁都贏唔撚到聯賽朱蛇真係自己走人/做返青訓算數啦

飛馬今場好冇品,俾人鬧爆

不過,流浪尼馬受傷鐘偉強有無責任?

有人話佢掃左尼馬一野

?????????
星期三場波有無直播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞