[月經] iOS集中討論區 (75) 新機加價 舊機不減

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
其實上面隻進gap 已經係
油麻they: 買唔起Pro 12.9 1TB正窮撚
大家覺得下年iPhone轉usbc既機率有幾大
啊 我好似記得屌柒你d乜啦 話乜野SE 4.7吋iPhone最好 可以單手操控 但係就Xs不了

跟住我講返Xs同4.7吋 同size 比你屌返轉頭

(唔知有無記錯)
一定轉、歐盟唔俾佢用轉插器

你上次屌我6s 考古撚呀
唔記得了
不過無講錯啊 6s e家係勉強可用級
唔打機都ok既
大家覺得下年iPhone轉usbc既機率有幾大
一定轉、歐盟唔俾佢用轉插器

咁各位會唔會為左usbc 等一年先換iPhone , 新iPad 個design係幾靚仔
幾時開始keep住用舊機會係考古撚
你問班癲狗打手
利申平時用xs,打pubg 用番部6s
咪係
明明iPhone優點就係可以用好多年
yes
iphone 除非無位,否則起碼用到三年
第一批 XS Max 理論上唔會用到 LG POLED
我都係咁諗,仲有7Plus嗰陣黑256最快燶
所以就買最大
點知而家256變基本
好快1TB會係基本
真係叫人用嚟裝AV咩
屌佢老味而家仲有128gb mbp
影8k片
啲app閒閒地4-5GB
有埋月費電影/電視plan
Support file transfer
可能真係用到1TB
好明顯MacBook同iPhone嘅地位已經調轉咗
我以前用16gb 4s,嗰陣無用iCloud,淨係相同WhatsApp backup 就打爆左16gb
到轉左用6s 64gb,有用iCloud backup,未up 上ios 12 既時候就係歌(apple music dl offline play),相同WhatsApp backup 就爆左
不過咁,up 左上ios12 之後佢放番左成20gb 出黎唔知點解
但我已經因為以為無位換左機⋯
你又知? 有無link? 樓主部Xs唔比係第2水?仲有就算用3星mon都未必唔會奶野
我操
https://www.androidauthority.com/iphone-xs-max-oled-909413/

詳情我唔知啦
不過 既然你都將件事傾斜咗去 LG Display 度 咁就冇得講嘅

本身OLED 就容易有色偏問題
色偏再加埋 True Tone 不停根據環境光調節色溫 自然怪上加怪
因為X 淨係用3星mon 最多都係綠線 Xs出左個幾月 好多人又話黃又剩咁 合理推測姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞