[月經] iOS集中討論區 (75) 新機加價 舊機不減

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
似係apple第一次用煙條modem
遲下女人接手埋直頭全部機當手裝咁sell咁賣
Apple見你班友仔成日AC期內狂換新
索性將個AC價mark到同新機差唔多差
Burberry phone starting 64gb $12888
apple鬼婆逼害窮撚
鬼婆:月入冇三十萬嘅男人唔好入嚟踩污糟我間Apple Store
一開波買最抵 10.5 pro 256gb

之後屌你加價

好彩買落 今次唔換因爲一開波成set 連kb pencil買埋

冇一樣用到落新機 去tradein 又淨係收部機

用多兩年算反正仲好順

加上一做heavy 啲既野都會搬部mbp 2018
油麻they / 進gap:無論apple 加價加到幾貴,都一定要買最貴最新嗰部,否則就係窮撚係考古撚!
我都唔覺有問題, 冇咁刺眼
無咁刺眼但係會有d 偏色(主要偏黃)
唔鍾意可以熄咗佢
我知,我熄左
LCD mon開true tone好正

OLED mon開左就真係太黃
我9.7年代買咗full set
換10.5嘅時候部9.7俾老豆(因為出面回收價好賤
筆留俾10.5用
Keyboard放到$800(不過交收嗰時見個買家幾靚仔所以減$100

10.5 full set到依家仲係好好
我俾唔到理由自己upgrade
10.5淨機出面又係賤價回收
你都on9 我用緊iPhone X 256gb咋
Apple見你班友仔成日AC期內狂換新
索性將個AC價mark到同新機差唔多差
一開波買最抵 10.5 pro 256gb

之後屌你加價

好彩買落 今次唔換因爲一開波成set 連kb pencil買埋

冇一樣用到落新機 去tradein 又淨係收部機

用多兩年算反正仲好順

加上一做heavy 啲既野都會搬部mbp 2018
我9.7年代買咗full set
換10.5嘅時候部9.7俾老豆(因為出面回收價好賤
筆留俾10.5用
Keyboard放到$800(不過交收嗰時見個買家幾靚仔所以減$100

10.5 full set到依家仲係好好
我俾唔到理由自己upgrade
10.5淨機出面又係賤價回收

THIS POST IS G... !!!
淨係會屌柒touch ID打手同埋 未用過Face ID既haters
盡得Gay Cook真傳
係嫁拎出去又賤價

開初換就因為部Air2 慢同又用唔到pencil kb

而加冇一個咁既理由

放完未計買堆新補一大舊錢

佢見個買家靚仔係會加佢$100
我當全套10.5 256GB WiFi放到$5000
但11 256GB $7500+新筆$1000+新keyboard $1400+AC $900=$10800
我要補$6000......
仲要部機又未到用唔到

先買得1年

用多兩年先 感覺iPad 真係唔使追款咁轉
除非你部舊機run ps app 開始lag,而你好有需要用佢黎搵食,咁就有換既原因
否則文書/普通上網/睇片真係未有太大誘因去換新
反正用touch id 都仲係幾爽
依家啲Apple瘋狂加價啲錢全部俾哂gay cook叫鴨同埋閪女人加人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞