[月經] iOS集中討論區 (75) 新機加價 舊機不減

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
因為真係好少會用到部air 係之後番學果陣買黎做功課 但而家出左黎做野只係得閒用黎睇下youtube咁 所以諗緊買過部會唔會好無謂
之後
不過我用mac嘅話都應該無咩嘢要裝
256都夠
我頂 之前
有icloud 咪得
無既話一backup 部iphone 就係爆與未爆既邊緣
你部Air由ram到SSD到個resolution都脫哂節
舊電用咗4年都應該打柴
換過部做日常嘢唔算過份
如果真係想平又真係唔多嘢裝
$9499 8+128嗰部新Air都冇話唔得(當然有錢最好就上256)
仆街,合埋個蓋都係咁倒 2015 pro 13
我第一次擁有自己MacBook嘅頭半年淨做文書嘢
長期只係用咗5x GB
我都係合埋倒水
原來我wow咗咁多年
iOS7就講緊
有無好既pdf reader 推介?
我有d pdf format ge ebook
用ibook 睇會用唔盡xs 個mon (上下會無用到,搞到d 字好細)
用kindle 睇會用唔到下面三份一
用adobe reader ge read view 會用盡個mon,但係notch 會食左d 字
唔該晒巴打 我唔係好識睇舊電打柴未 平時就咁合埋無熄機 幾日叉一次電

$1080 airpods 仲有唔夠100個
利申冇買
等airpods2
琴晩出左新Db
雲巴上左beta Face ID有無快左
iPhone xs IOS 12.1 whatsapp 備份唔到
到宜家為止經歷左10次full recharge到,感覺冇咁倒水

唔知係咪幻覺
下下要import
XS用咗個幾月個電池最大容量已經跌到98%
明明之前用SE用咗兩年先跌到96%
換完新iPhone
WhatsApp個backup有成3gb幾
restore完 佢話幫我restore埋d多媒體檔案
但開返d相全部都load唔到,變曬問號
有冇巴打知點搞
D相好重要,尤其返工果d
咁都叫跪低
對用家黎講係件好方便既事黎喎
不過佢今次轉左用usb c已經算係進步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞