[月經] iOS集中討論區 (75) 新機加價 舊機不減

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
認真 同上次掃mon即刻銀包自動彈出嚟個感覺差好遠
Apple成日搞到我好亂
iPhone送lightning耳機 Macbook用唔到
Macbook cut magsafe iPad就出磁石叉Pencil
所以耳機真係要買wireless
Cut Magsafe就簡直係on9!
ipad 2017好想換ipad pro 2018
有冇人試過login YouTube app 淨係得720p?
但logout 又有返1080p
畫開畫今日去試覺得好正,輕手,新筆又方便
有無人想收我部舊機
遲啲usbc轉lightning轉3.5mm
上次掃完mon已經要諗辦法送走9.7
今次會覺得「我部10.5可以唔洗換」
有無usb拖板推介 想叉下iPhone iPad
我都唔鐘意部機咁長。

16:9 已經長過頭
今次係即刻掉頭走 比個鏡頭嚇親
10.5呢一刻真係得個白影係缺點 但係呢樣唔足夠逼我換機
52% battery for 2hr 50mins screen on
計返用到盡都用到 5 粒幾鐘
So far 1960mah 咪叫㩒用
下一代就統一usb-c 淘汰lightning 到時候就iphone mac通用 油麻They可以拎住xs max去考古👍🏻👍🏻👍🏻

Magsafe已成歷史
Iphone電不是linear 的
過左50%後會愈倒愈快 細機基本上冇可能做到5hrs SOT xs要過5hr SOT都炆炆地

詳情可睇uravgconsumer review
你真你好愛油麻they
成日提住佢

依家真係得番iPhone未轉type C
iPhone轉埋嘅話就天下太平
咁就大鑊 好多lightning線
我呢兩年已經完全唔買線
舊線用到殘用到盡
就係為咗迎接type c嘅來臨
咁就一條線通天下 去度邊都可以fast charge iphone+mac
國巴sick ball 好期待用Verbatim銅線插入iphone既一日
我個Type C hub已經插過MBP, Note 9, Surface Go, XPS個窿
iPad Pro 11/12.9已經插得不過我未換住
好期待出年iPhone都用埋Type C
咁就乜都插得
突然間覺得呢個post基味濃郁
出年iPhone 轉usbc 的話你叫我呢d 幾年先換一次機既窮撚情何以堪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞