[英雄聯盟] LOL S8世界大賽討論區 #356

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
PICK PHASE 1

sivir係phase 2先pick架喎
肥閪選英個時黑口黑臉托哂頭已經知爆左啦
Quickshot把聲勁好聽
講得又有氣氛又清楚

真心覺得第一主播 可惜今年lcs年冇佢
唉屌 今日睇番2017年既rng 都係中意2017年個種打交型既rng 雖然今年worlds rng柒到仆街 不過今年都算唔錯啦 拎左咁多冠軍 希望下年可以比小虎拎carry英 同埋比番mlxg上場打
我諗出年應該都係玩四保一陣...

8.23 patch

賞金相關調整內容
現在會顯示在 Tab 記分板上。
現在會有上限值 1000g。
落後方的賞金會成長的較慢(提升單人 Carry 的機會)。
高擊殺次數之賞金會成長得更快。
現在 吃兵/吃野怪 也會提升你的賞金。
賞金來源:70% 英雄、30% 士兵野怪(詳細數據未公布),遊戲進入後期後士兵野怪不影響賞金。
下年可能Uzi踢咗小虎走
討論咁多做咩
Uzi係垃圾就認左佢啦
請邊個韓援
而家韓援嘅地位大不如前
lck 中路kuro, clown, fly 等人都可以立足就知
ucal 又過譽
我一直都諗唔明係nalcs fly 比bjerg jensen 屌打
係lck 可以做一線
結果今個世界賽d lck 中路個個爆線
請佢地? 唯一一個可以請係faker, 但佢唔會黎
ig 冇可能,你要堅持撐fnc 就得
代表北美最後希望師奶多謝海燈
贏左串你有咩問題
抽到g2咪又係笑到發曬癲咁
自己攞黎
都係個句啦
一個理論上有能力拎champ既人咁易比人挑釁到
唔同隊用同一個人已經有分別啦
你睇sven
下年UZI XIAOHU MLXG仲喺度再講
Mlxg去edg啦
MLXG+XIAOHU 一齊走/ UZI 走啦
係咪想我廠連regular 都冇得出
佢分析完啲對手未 分析左幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞