[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(4)

1001 回覆
50 Like 8 Dislike
呢段説話應該唔好加密
比多啲人見到嘛
講起阿龔認為有事業先會有愛情
其實係咪因為佢阿媽喺家道中落嘅時候走佬
令佢有「冇事業就會失去愛情」嘅觀念
睇嚟佢一直都冇走出家道中落嘅陰霾
我估佢真係要放低呢段往事先會發力追阿水
龔友靠你開導你個仔啦
所以佢認為如果要水水接受佢,就要事業有成
當水水同佢一齊,係因為自己有事業?
呢個觀念不得了
講開又講 我唔明點解要加密
其實唔想加密 但見其他網友話講敏感野要加我就加
但其實唔想加
呢個觀念不得了

係一個好錯誤的觀念
跪求龔友出黎
又或者水水用事實證明佢睇
愛上他並不是自己的事業關係
呢個道理連曹總都明唔係啦
而家個問題係,咩叫事業有成先
大中華區市場部總監都唔叫事業有成,咁唔通要做到誠哥咁先叫事業有成咩

睇黎事業有成只係阿龔俾自己既藉口,事實係編劇仲未諗到點寫,丫唔係,係阿龔仲未諗通
事業有成真係其中一個藉口嚟
佢唔肯定阿水而家個心意,怕表白又衰多鑊。籃球賽阿龔以為阿水比心心都即刻心返轉頭,如果劇情發展到係水表白先,阿龔應該唔會因為阿爸而拒絕呱
就算呀龔講個句等事業有成就會追個個女仔係藉口
佢想賺返間廠比老豆/龔家東山再起卻是不爭既事實
所以除非係佢自己諗通,否則我覺得要有人點醒佢先至符合劇情
只要龔友出黎講話當年搞間廠,都係為咗畀更好既生活畀屋企人,勸呀襲唔好因爲事業錯過眼前人就得架喇
我覺得又唔係咁嘅
以我理解,阿龔係覺得有事業先有資格追女
而唔係阿水會因為佢事業有成而鍾意佢
佢個人咁精,同埋又畀人拒絕過,應該會想喺準備萬全之後再追阿水,為此佢要事業有成,先確定可以畀到穩定畀阿水
雖然事業有成嘅定義有待商榷
同埋阿水又冇畀啲咩signal佢,佢都唔知阿水點諗,好似回水嗰集佢覺得阿水當佢係普通朋友咁
佢再出手應該會喺佢覺得十拿九穩嘅情況,即係肯定自己有能力畀安定生活阿水同埋知道阿水都鍾意佢
如果真係咁,我諗曖昧期都唔會短
講漏最重要一點
阿龔鋪好晒路將理想諗得好完美
但係忽略咗除咗賺返間廠時間有限,阿水等佢嘅時間都有限㗎
佢淨係覺得阿水個人唔會消失,只要喺佢準備好之前不停斬阿水桃花,到時就可以坐擁事業愛情
但係阿龔有冇諗過阿水其實都31,佢都會驚自己嫁唔出㗎,佢有機會會等唔切或者變心曹總
希望有人可以點醒佢呢點
尼點其實之前起真命騙子嗰集有show到
阿龔驚阿水會應承嗰kevin嘅求婚 當下真係打算告白
可能要等下次有同樣情況
佢先會主動表白
表白係jenny ff
都唔知佢係未真係會表白
可能又做埋啲鳩野嚇走情敵就算
起碼佢有衝上去大嗌唔好先
證明佢係需要啲危機先識驚
但宜家成日出啲炮灰k君
懷疑佢係咪已經慣咗 兵來將擋 未驚過咁款

岩岩起微博見到
我最怕嘅事發生
都明龔水討論度高 但都唔洗下下咁chur
其他人見得多都會反感
正常就10集先一集主線 龔水有過場已經好好
唔好睇咁多大陸野
亦都覺得冇必要討論佢哋
宜家開始會 有時都係唔睇好過睇
我反而有啲care 隔離正劇區,明明個集係第2個主線都可以扯到龔水,都有啲驚有巴絲會反感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞