[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(4)

1001 回覆
50 Like 8 Dislike
仲要周邊班友嘅反應
David成日都有一副“知情人士”嘅笑容
咁老老豆豆
抽獎的確之前係幫佢食咗
但鬼叫阿龔經常玩花式自殺整花自己個底
上次為生意推埋去阿Kenneth 度

不過有句説話叫男人不壞,女人不愛
到一些重要關頭,
阿水身體自然會變到好誠實
發咗癲咁係咁幫龔生 (如家明再現? )
阿水都係對人唔對事
大小姐身邊有輝輝
阿水身邊有邊位可以提提佢
好多人都對人唔對事嘅
Jenny都鍾意得閒無事去搞下龔水
人本性黎
最好爆埋比阿水知
其實諗真啲
回水之後阿龔好似冇試過起職場上跣人 卸膊
仲要阿水如果有咩事都會出手幫 之前蠢人兵團
不過私事上嗰底太花 成日玩佢
所以…阿水暫時唔信佢都合理嘅
不過今集阿水都明信阿龔係唔錯得哂嘅
可能下次就會諗過先 希望可以慢慢build up返佢地嘅信任
回水之後阿龔好似冇試過起職場上跣人 卸膊

又好似真係喎
受媽呢空影響啦
其實係好事
阿龔咪咗花式自殺
其實要媽呢空信翻佢好簡單

我覺得佢果下唔接受阿龔幫助嘅原因
純屬那個moment 嘅阿水單純認為係icy搞得掂大小姐先唔想搞咁多野
返黎之後又好似真係冇害人
一開波肯出手幫洋洋
不過係佢成日靜雞雞幫阿水唔出聲啫
佢兩個之後嘅信任真係有排build
阿水果然唔係大小姐親生女
佢實在太低估大小姐嘅破壞力
我覺得要有人再點醒多次阿水
等佢知道阿龔私底下玩佢係愛嘅一種表現,係為咗接近佢先咁做
雖然上次anita有講過,但係阿水未信晒
順便畀阿水自己審視下係點睇阿龔,帶埋上屋企都仲話普通朋友
唔好作死真係好重要
阿水份人其實好易信人 要嬲人都好易心軟 好快冇事
係阿龔想做「特別」的一個
真係小學雞
我覺得要有人再點醒多次阿水
等佢知道阿龔私底下玩佢係愛嘅一種表現,係為咗接近佢先咁做

重點要再recap
其實都好明顯啦
明撚水水一個
又唔見佢撚下那隻羊
咪係囉
普通同事或者朋友又會見哂家長嘅
龔爸得閒無事就打俾阿may傾計搵仔
根叔幫細佬搵兄弟團都搵阿水呢個普通朋友
我就冇呢啲普通同事朋友喇
咁阿龔除咗大鑊了嗰集都係龔水線先出現
冇咩展示佢做野方面 冇鑊要跣
其實428寫到阿龔擺女人上枱冧客手段太低莊
如果搵集寫佢做野點周旋老細同客之間就好睇
想睇多啲呢啲辦公室劇情
今晚呢集 阿水以為阿龔會害佢
但原來係幫佢
咁都係一個好開始 比阿水知道 阿龔係真心想幫佢

唔知有冇絲打有tvb anywhere 呢 好似話會有兩星期預告睇 我都好想睇呀
其實428寫到阿龔擺女人上枱冧客手段太低莊

唔係太低莊,直頭係賤

BTW,不如編劇考慮下寫市場部的一日

係要撚嘅marketing撚清清好過啦

阿水可能見佢間唔中會撩david所以覺得佢口花花?
其他時間都唔覺佢口花花
想睇大家姐開竅後再教育阿水
係 莫講話想追嘅女仔
一般女同事咁樣對待都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞