[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(4)

1001 回覆
50 Like 8 Dislike
我都好中意,最尾工業唔好意思地安慰呀水,但又無over到,曖昧得黎又無宣之於口,好正。
係囉 諗諗下做sitcom真係辛苦
做幾百集 要不斷諗新野 但又要連返戲同人設
真係腦汁都揸乾
斷博水唔係好事咩
應該係啲人驚重提博水往事又會拉翻埋博水

我個人好鐘意不能說的秘密
兩個人洗車嗰到互相講英文好可愛我得閒就loop
同埋幾鐘意大家可以輪流寫唔同線
咁可以睇到唔同人構思多方面嘅故事

就係咁樣先覺得佢地好勁
大家輪流寫
又五以盡量跟貼到個隊型冇寫衰(當然,點都冇百密一疏的情況 )

我自己就幾鐘意睇大台嘅sit com
前幾年的同事三分親同畢打自己人就係我最愛
佢哋兩套的共通點就係
寫cp係寫到好高質
尤其係畢打自己人
唔知呢度有冇人睇過當年賞昇戀
其實我覺得有啲似現家龔水
大家就係係職場上鬥互撚,就咁擦出愛火花,曖曖昧味咁
不過我覺得後面就係中咗我之前講sit com的缺點

就係知道呢pair cp受歡迎就拖長去做

希望龔水咪變到咁嘅樣
係啊 嗰集嘅互撚好正
對住仇太扮情侶我真係狂loop
嗰時叫人做你女友就咁易 宜家

其實係應該好多人不滿 你睇個預告幾伏人
博香黨會唔妥都正常 到睇完劇知道斬博水又搞到博水黨不滿
兩邊都唔討好
所以咪就係爛攤子。。。工業可以一直撐落去真係好感謝劇組堅持尼個係正確嘅選擇。同埋,家明真係不屈不撓嘅堅持同進步(280佢的士個last shoot真係救左自己,我咁覺得啦。)其實佢一出場,大概估到佢想present啲乜形象風格,但就係好多位感情出唔到黎,又或者over左。但佢進步得好快,真心。可能我太harsh啦,但我尼位觀眾擺係佢身上同比如潮生輝輝身上的,係兩把尺。一路睇一路越set越高。其實睇佢演繹真係好精彩吓,尤其是嗰集劇情其實無乜好睇嘅時候
其實我都鍾意睇回水前嘅互撚多啲
不能說的秘密同唔係我呀!我翻睇咗好多次
(280佢的士個last shoot真係救左自己,我咁覺得啦。)

果個下真係不得了

不過其實那時候stanley會知道自己其實之後會入翻戲組呢?
劇情連戲唔係有編審監製負責跟o既o羊?睇編審IG佢地好似都會改劇本情節同對白架.
近幾個月開始連戲多咗
以前間唔中都有唔連嘅地方(孝心最明顯)
不得不讚道具真係好用心
其實套劇男演員入面真心最鐘意龔燁尼個角色
好彩劇組最後有留低佢 個人設亦正亦邪 演繹出來又唔會乞人憎
以sitcom來講 個人物塑造真心好成功 Industry個集更加係驚喜 Stanley嘅努力有回報
如果話同潮生輝輝比 佢地個cp都好出色 但始終係有啲女強男弱 會俾女方搶咗fo
龔水真係岩岩好 有哂都市處境喜劇歡喜冤家嘅優點
龔水入坑之後有追返以前啲post睇
阿龔呢個角色一開始好唔受歡迎
宜家無論角色同龔水線口碑都大逆轉
相信編劇同演員背後都付出咗好多
同埋我覺得對演員有高要求係對佢嘅讚賞
即係佢做得好好
stanley要加油呀
終於睇番今集過場
阿工一行近張枱就識讓位,工仲要坐到鬼死咁近
呢個距離如果唔夠熟真係會唔自在

不過阿水真係起哂「槓」咁,
幾時先會軟化番啊
果集睇得出龔燁其實衰唔哂
佢個樣個有少少內疚覺得玩大咗
可能佢大魔法師好少見到女仔喊
成件真心小學雞
好似想玩下個女同學結果玩大咗
見到人地喊即刻縮 say返sorry
不過阿水真係起哂「槓」咁,
幾時先會軟化番啊

我反而覺得阿水口𥚃説不
身體卻很誠實喎
阿龔每次行近阿水
阿水邊次唔起哂槓
跟住佢地每天的互撚鬥咀又黎..

睇到貼吧有高手寫的一篇同人文形容佢地好正

“無聲的愛情最可怕,因為意識到它之時已是失去之後;無色的毒藥是習慣,失去了它,不至於死亡,但卻使人郁郁而終”

佢哋運行佢地未意識到的愛情咪就係日日互撚,唔撚唔舒服,而且對方只有我一個撚到,第二個玩,死哂啲

我相信就算龔水之後正式一齊後都會繼續以呢種相處方式行落去
點解個句要加密,比多啲人睇到都好

明明前幾秒仲笑緊阿水
但下一秒見人喊就淆哂底
我諗到時真係拍拖阿龔應該好多野都唔識反應
畢竟太少經驗
籃球少年風龔燁已經隨時ready上線演出男朋友一角
拍拖後咩都唔識
經水水調教一下
阿龔就反客為主
我想睇咁嘅劇情
編劇大人諗諗佢
今集過場睇到阿龔對住水水嘅微表情好正,呢種真心想幫水水解決難題好過上次紅葉純粹口花花。將來有水水視覺嘅話呢啲咪就令佢諗返阿龔一直以嚟都係幫緊佢囉

期待哈爾濱project同Marketing合作
其實計翻數
好快就到哈爾濱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞