[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(4)

1001 回覆
50 Like 8 Dislike
唔知有冇絲打有tvb anywhere 呢 好似話會有兩星期預告睇 我都好想睇呀

我都等緊會否有巴絲upload咗上黎
講開大家姐
大女婿下周發力啦
二女婿好心加把勁啦
terry仲未搵到歸宿架! 佢老豆唔比佢跟自己,又冇返佢去做wifi, 去晒咁多個部門可能不是夢
可能關個對象係曹總事
始終嗰時係因為避見水水先唔同威龍合作
阿龔要對症下藥先擺阿水上枱姐
但佢咁醒 快快手幫曹總搵個識鳳陽花鼓嘅新對象有幾難
(最衰Rebecca走咗 唔知Isabella識唔識呢 )
係佢見阿水咁抗拒曹總就唔識死放哂心
SM巴,
依度有絲打呼喚緊你
相信潮生搞點大家姐之後
就會到阿龔架啦。
一個到一個啦。
睇今集阿水開始知道阿龔幫自己係十分好既開始
相信之後甜多過苦
畢竟David知道阿龔已經登堂入室
我自己覺得以劇情嚟講ok嘅,
就好似大小姐唔鬧人就唔係大小姐
一唔一齊食飯呀 阿龔
身為一個女仔 坦白講428我不能接受
幾鐘意都係假
我覺得之前拍嗰次anita同場似係會再次點醒佢,
因為喺女廁多數都係傾啲八卦嘢
呢集係有d過火
可能真係冇左d眼神表達。導演cut左 著重左fun 合家歡大家笑下 但冇左表現感情
呢句前面龔水對答都好正
阿龔:食緊嘢呀大家?
阿水:訓教呀大家?
真係好有火花
唔知個順序會係點

如果係阿工出事,阿水心急去幫,然後阿工感動將放低事業重視愛情,個順序好似唔係好make sense 始終係阿工鐘意阿水多過阿水鐘意阿工

如果阿水幫阿工令阿工感動之前,阿工出手幫過阿水而阿水知道,或者俾阿水之道阿工之前幫過佢,咁會順理成章一啲
頂呀 原來你係絲嚟
究竟依度有冇巴打

或者咁講,
喺阿水嘅角度當然有問題,
但以戲劇角度嚟講咁樣寫我覺得合理
所以話把握尺度真係一個學問
點樣係劇情同情感之間平衡又係一個考驗
冇記錯嘅話428係新導演拍,可能未太熟悉龔水嘅關係姐
相信遲啲應該會有所改善
蠢人兵團玩碎紙拼貼,工業好到差啲崩人設。到不是曹太又玩返心戰式互撚,關係開到車。蕭國華上次向前走太前,428又向後走太後。我覺得佢真係啱寫工水互撚合拍搞笑出色過愛情成份多嘅場口。個人意見啦。。。
我地要對哈爾濱有信心啊
究竟依度有冇巴打

我都想知
感覺喜歡睇cp線都會係女仔多

利申 我都係絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞