[KPOP] 2018 KPOP討論區 (14)

1001 回覆
15 Like 10 Dislike
音源榜GENIE稍早出現大BUG?!

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1539706009.A.0A0.html

幾小時前晚上7點Genie Music出現大bug?!
BLACKPINK的as if it's your last
原本在榜外,結果直衝126名升上第一,且還破表XDD

然後另一個意外是APRIL剛發歌也空降到第三,然後這兩首Genie稍早通通修正回來XD

今年韓國音源榜怪事真多XDDD

回歸前系統測試
就算4min入面最紅個個都唔係佢幫cube賺錢到上市黎

完整句子
唔知個男以後會唔會後悔自己今日所做既野
不過最慘都係班隊員
咁似GFRIEND Yerin
咩料,邊個咁多手亂改啲相
beast係紅唔代表4M唔紅
4M冇佢唔會一出道就爆紅
當初就係靠佢一個帶全隊
仲有bubble pop TM 都係席捲亞洲
話CUBE上市冇靠佢係冇可能
佢又冇話靠佢一個人就令CUBE上市 佢絕對係主要功臣之一
April好sad
記得2012 4min AIA演唱會d飛賣得好差
不過都係因為佢走咗,cube終於記得發文慶祝賢勝出道九周年 睇嚟退役comeback有望
但其實佢咁樣“因病退出”再走去CUBE洗唔洗賠錢比JYP?(練習生時投資嘅錢係咪就唔洗還?)
jyp 一向放手比人走
最近somi都係和平走人
咁商業世界係咁 你辭職你老闆都唔會比你帶走公司批客/係公司做過嘅job走啦呢點我都明白。
但話搵BTOB撞就太小家喇
佢話幫賢勝開fan meet賣埋飛,3次結果都取消唔開添

不過cube老闆本身真係好惜P團 BTOB就係得個做字,賺返嚟既錢大部分都係投資晒係P團到
水母
好揀唔揀揀11月
但佢算係出左道,係解約,要賠都唔出奇
練習生jyp真係當投資,唔會收返
16日根據投行信息,YG娛樂公司正計劃參與競標收購江原道圓州大型渡假村(收購價1000億韓元,約8912.65萬美元)。

根據業界報導,YG娛樂公司為主導,和國內基金BLUB Invist合作,爭取完成此次收購。除YG娛樂公司外,另一競標者為某地產商。

YG娛樂公司CEO梁珉錫表示: YG娛樂公司除本業之外,還有餐飲、化妝品、體育、遊戲、金融等多樣事業,YG娛樂公司將打造成多樣化綜合大型流通公司,一直是長期目標。此次收購如果完成,將由YG體育公司運營,YG總製作人梁鉉錫代表負責總規劃。

業界認為: 渡假村2016年和2017年營收及利潤分別為1020億韓元、222億韓元和944億韓元、72億韓元 ,負債525.26%,負債總額7011億韓元。

會加大YG娛樂公司承受加大資產債務壓力,同時也會壓縮利潤空間。當下處於業績下滑期的YG娛樂公司,應該優先選擇穩定為主,並對內部管理及資源進行改組、整合及重新分配。而不是繼續擴張業務。

佢係咪幫人洗黑錢
樣樣都蝕都仲敢投資
有冇見到今日yg個股價跌到
所以話菊花係yg最大黑粉
人就唔cb 成班藝人完約走晒佬都繼續拍新節目
我睇bb走埋就好玩啦 等佢攬住親生仔啦
呢間嘢真係癡撚線
撬iu過檔 股價即刻升
以前有新聞話做三大既練習生係唔駛還錢 所以先咁多人爭住入三大
同twice撞到應一應
Lee Hi
都係未CB 唱電影Bohemian Rhapsody 韓國版OST
https://youtu.be/AUDfp-AZ8KM
點止twice 前前後後仲有幾多大勢團輪住cb
其實依家個個月都有大戶CB 有邊個月係真係可以順順利利
都唔係揀一個月係最多大戶comeback嘛
同埋佢地都係搏The Show啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞