[KPOP] 2018 KPOP討論區 (14)

1001 回覆
15 Like 10 Dislike
睇唔到任何野
咩事
唔記得要咪嘴
Bigbang走就唔係去其他公司
而係自己開一間
Gd自己做制作人
曲好但詞差果D比人屌到反艇 真係R爆頭
【Newsen】[WANNA•ONE確定11月19日回歸,時隔約170日!]韓國時間24日13時,WANNA•ONE 方面通過官方SNS公開了組合11月19日回歸的預告照,引發火熱關注.照片中通過「WANNA ONE 2018.11.19 COMING SOON」公開了此次組合回歸的日期,而這也將是組合繼6月份發表<1÷χ=1(UNDIVIDED)>後時隔約170日的回歸.
【OSEN】[YG楊賢碩SNS公開宋旻浩solo曲MV拍攝現場,」一起熬夜中!」]24日,楊賢碩更新了個人SNS」MINO 宋旻浩 WINNER FIRSTSOLOALBUM MV追加拍攝中IN_THE_MIDDLE_OF_ADDITIONAL_MV_SHOOT YG」並上傳了WINNER 宋旻浩 MV拍攝現場照片.他還說道"因為感覺旻浩的Solo MV有些瑕疵,所以正進行追加拍攝,一起熬夜拍攝."特別是照片中楊賢碩代表親自對mv進行monitoring的樣子吸引了人們的視線.同時照片中宋旻浩身穿白色衣服,一頭金發坐在樹林中的感性氛圍更是引起了粉絲的好奇心.
又會咁啱,俾人屌親生女搶閘solo,先同mino粉絲講幾個月前拍嘅MV有瑕疵要補拍
咪再撚鳩winner同佢地啲fans啦
我就建議winner fans唔好咁開心 ,佢話補拍緊MV又冇話完成,更冇公佈日期,可能係下年頭位出閘呢
年尾太多人CB
都係年頭好
兩年後:太多瑕疵 都係唔出喇 haha
曲好~LIKE
曲好+詞好~VERY LIKE
真係 香港成日要求D詞好好 又話要好有深度
作文咩
係得香港人先會j d詞,忽略首曲
其實香港人要嘅係詩人
我覺得純粹係呢十幾廿年既林夕黃偉文太勁
養刁曬香港人既胃口啫
不如話香港少作曲,編曲人
其實有既
不過勁個班會去左做電影配樂
或者直接去做古典樂團
POP真係少
真係winner fans已經唔會對yg講既任何野有感覺
一早冇期待冇傷害 膠都費事俾菊花
唔好唔記得首歌作曲編曲最後把關其實係唱片老細...

老細眼光視野狹窄既話作曲編曲果個有幾勁其實都無用..
金賢重竟然可以返出黎拍劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞