[KPOP] 2018 KPOP討論區 (14)

1001 回覆
15 Like 10 Dislike
K-pop post係比對Kpop有興趣/中意K-pop ?人一齊傾下K-pop
K-pop post無任何立場
不論你係邊個歌手/團既fans
都歡迎大家討論!
大家可以係依個post
post下有關K-pop ?最新消息
post下最新既MV 節目 歌......
如果你係岩岩接觸/對K-pop有興趣?既人..
可以盡情問有關K-pop ?問題
我相信巴打/絲打們都樂意解答
黎緊回歸日子

April 10月16
恩地 10月17
Crush 10月17
李洪基 10月18
Elris Sohee solo debut 10月18 (feat. 臉紅的思春期)
John Legend x Wendy 單曲 10月19
Dua lipa x Blackpink 單曲 10月19
Stray Kids 10月22
MONSTA X 10月22
BoA 10月24
Golden Child 10月24
IZ*ONE 10月29
Highlight 10月29

EXO 11月2
Twice 11月5
DIA 11月7
HOTSHOT 11月8
Wanna One 11月19前後

11月未出日子
RV
NU'EST W
Key
BTOB
本月少女
Cube Entertainment confirms BTOB will make their comeback in November with a mini album

Chungha said she has been working hard on her new album and it is "coming soon"

Crh_mes
留名11月大戰
lm
Cube真係好仆街
好仆街,cube
之前有人統計泫雅除咗離開wg之後一排,入咗4min近十年幾乎冇休息期
cube
LM
空降98
都幾神奇 佢地又唔係紅
但次次出歌都會入到榜
https://youtu.be/Um5dcFcouVc

iKon x Gregory 新歌
屌泫雅係咪俾cube炒咗之後一時接受唔到傻撚咗
不嬲個問題唔係拍拖
而係澄清咗之後親手推翻哂公司講既野
佢咁樣公開逆公司意公司緊係嬲
仲要影響埋本身上緊位既pentagon
比着其他公司唔會會當冇事發生過繼續俾佢活動掛
好啦本身件事已經丢淡咗
點知又無啦啦喺ig宣傳pentagon首新歌做乜
當然instagram post乜野外人緊係管唔到
但做咗公眾人物咁多年都會唔識得咩叫避忌掛
唔係真係覺得自己對cube真係重要到冇咗佢會冧吓話
唔否認佢對cube奉獻咗好多
但唔好講到cube上到市係佢一個人既功勞啦好嘛
Cube唔繼續雪藏你肯俾你走已經仁至義盡
可唔可以唔好將所有責任推哂去人地到
不過cube事後處理都係柒既,炒人就當面同人講,拖泥帶水做乜春,話炒又唔炒但最後都係炒
咁公司澄清之前有無同當事人傾過??
傾完結果都一樣
唔通公司真係會咗俾你呢位開國功臣「堂堂正正」咁戀愛而放棄一隊投資咗仲未回到本既新團?
之前聽teaser估唔到係呢個風格
其實睇番佢篇文佢屌cube 9月冇通知就岀炒人聲明
之後又唔敢面對佢
屌佢為公司曾經咁搏命,cube都可以處理得咁鳩
篇文係屌Cube唔好再拖
咁事實真係cube好鳩

其實我都好唔中意泫雅
呢件事佢都係仆街在先
但要講到係咪要即炒我覺得都有d保留
至少唔係好似cube處理到咁撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞