Invisalign箍牙中大伏,唔好亂磨牙縫!

338 回覆
140 Like 7 Dislike
一個個人呱, 我就真係剝智慧牙之後先明顯瘦D, 我係橫生
我磨咁少咁多箍過我....我認命了,都係轉牙醫算
我都簡咗磨牙
搞到門牙都蛀埋 痴線
同你完全一樣babyfat加少少哨 好啦我再consult下。但想問剝左八隻牙個嘴唇會唔會薄左好多?
Shit.... 你又係磨得太多?
磨之前無影過自己啲牙嘅close-up 上網search喺香港投訴牙醫好似好難
我cool傳統磨左一隻牙,已經覺得好心痛 佢磨果下好恐怖
以前咀嘟, 唔厚, 哨牙影響就覺得厚, 側臉幾樣衰....而家類似弓形唇, 最主要係兩邊嘴角有變化, 個嘴睇落會細左, 其實係你D 牙收入左, 無再頂住咀唇D 肉
磨牙病唔病㗎
痛*
唔痛
絲打你有無tg 介唔介意我俾棚牙你睇俾啲意見
因為驚直接放上黎嚇親人

其實我個牙醫係consult嗰陣係建議我剝4隻牙
但做完牙模同x-ray先覺得磨牙夠位 之後每次覆診佢都係向著磨牙嘅plan做治療方案
我係咪應該相信佢

Btw因為太驚磨牙有後遺症所以都做過下research 琺瑯質厚度好似得0.2-0.25mm左右 如果絲你被人磨左0.5mm可能真係太多

利申鐵箍
有,你id係咩
有,你id係咩

Live

我都係學生discount 箍Invisalign
我牙醫都係同我講話唔使mock牙但要磨 我應該就快要磨 樓主係邊間做
其實根本就係你個牙醫有問題
我自己都係箍Invisalign,不過就冇磨牙但剝左4隻牙
效果出黎好好
聯X牙科,要名嘅話可以add你tg同你講
一路都係話我個牙醫勁伏 剝四隻係咪箍好耐
幾錢?
牙醫磨得唔靚係一件事
不過電腦model都會有偏差,因為佢只記錄左牙冠既位置,牙腳位置只能靠估
有時d牙未必跟住電腦計算既位置移動
你預左要refinement...
唔好理咁多啦, 去consult啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞