Invisalign箍牙中大伏,唔好亂磨牙縫!

338 回覆
140 Like 7 Dislike
佢預我八個月... 其實點解巴打唔箍鋼線?好似話會快啲。我應該都無咩可以做....先二十歲女就俾佢玩到咁
絲打你磨完都大隻過我冇磨 我太哨一定要剝,錯有錯著
13, 張相係啱啱影,難以想像多13個箍就會齊,所以先話一係夷家直接止蝕唔箍,轉牙醫。夷家淨係俾左萬幾兩萬蚊,total四萬。
因為驚剝牙而揀磨牙係最on9
醫生建議要剝牙代表排牙唔夠位生先會哨 先會有啲牙逼左入/出
咁唔剝牙淨係靠磨牙係冇可能達到最好嘅效果
都俾左咁多錢 點解唔一次過做好佢
好多人磨牙唔剝牙個效果都係會哨 最後箍完排牙變左齊住哨牙
準備箍嘅人諗清楚
問題我個牙醫磨得唔好加磨多左...
聽落好似還好,起碼無我咁大劑.... 等我都試下嗰啲牙膏
勁後悔無箍傳統
分別在你係排好d牙先磨

磨牙本身冇問題,傳統箍牙有時都會做
只係invisalign成日要醫生好早期就開始磨牙,d牙疊埋一齊,好難磨得靚,就算磨得靚,都度唔到磨左幾多
認真咩 佢磨到我門牙細左好多。錯有錯著不知幾好,恭喜你 突然覺得自己個case伏到令周圍啲人都慶幸自己箍得順順利利
姓邱/林?
就係因為個牙醫Insist我剝完之後會太凹,我就信左佢... 係我蠢
我都係隱適美
但醫生從來都無叫過或者提過要磨牙
咁咪好!係咪你本身都齊
我係外國做 40個cool
每6-7個 去磨一次
好想一早識你 好少人提過磨牙有呢個問題
香港做invisalign最好既醫生wo
貴d都抵畀la
我都箍完Invisalign大概一年就搞掂
成程都好成功好方便
我照咁睇就唔覺磨得好誇張
畢竟都要留位比你下排左邊d牙拍齊
基本上箍箍下拉左拉右就會合返埋
一係你就叫你牙醫show多一次Invisalign個slide比你睇
invisalign早幾日磨完
其實磨完感覺又冇咩嘢
用牙線撩牙覺得輕鬆咗
外觀上 的確有磨嘅牙縫係明顯咗嘅
但係又feel到個牙箍有利用到啲縫嚟拍返埋啲牙
絲打會唔會再換多幾個牙箍 睇下啲牙拍唔拍得返先呀?反正都已成定局咗

ps.磨完之後戴嗰個新牙箍超級痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞