19/20 副學士 Non-jupas專區 (2) 記得準備好哂先交申請

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
除左三大之外, 其他都係1月頭deadline
但果時都味出sem3 gpa, 請問係咪可以出左之後update?
佢派offer果時係睇報果時既gpa定頭3個sem?

感謝各位大大
有無ching知civil一般幾時收到interview or offer
謝謝巴打,但我味報ielts係咪都可以之後update返?
而家報大約幾時有interview?
ielts 可後補

interview 時間每間大學每科都唔同
你預sem3考試前後會有

仲有 係 未
好好 係未愈早報定愈好? thx巴打耐心解答
ais
sci yr2上年cgpa衰左想等second round睇下sem3成績先定報定first round好
幾多 gpa
冇3
想問HD year 2 cgpa 3.8 三大bba(year 3)有冇機?
上網見到有人話三大就算爆4都冇可能year 3 最多year2 係咪真🤔
同埋ielts達標但唔高分 有冇機 三大係咪好睇重🤔
三大bba (year3) 其實得hku 同 cu,ust一定係year2
In 三大bba 除左睇你ielts同gpa之外,仲好睇重你參加過咩野活動& interview 既表現
其實講白啲就係 ielts6.5 above 同 gpa4.0 只係你有interview 既入場券
加油啊巴打
唔該你啊 我ust想報management都只可以入year 2?
有冇巴打知道Poly可唔可以同時報Junior同Senior
Gap year cccu商科 gpa ard3.5 報poly logistic有無機
同bu marketing
UST HKU PolyU CU CityU Mech Offer god
你開個AC禁下咪知
Hkcc science 有冇可能入得返mech eng?
Polyu mech eng
依家依個sem對入u仲重唔重要?
我諗你有讀D 相關科 Mech Engine Maths 會大機會D 不過正常應該會排喺engine人後面掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞