19/20 副學士 Non-jupas專區 (2) 記得準備好哂先交申請

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
教大吾洗ielts?
Cu ee 我就中文in
都係問點解想讀果d
又唔知點解有d人係in 英文
佢即場會比埋offer 你
收到email未
唔知幾時有呢
想問有無人知ust bm 係咪一定要有ielts6.5/dse4先有得in
各位巴打 小弟讀緊space sosci year1 dse full cert 18分 想今年上返UGC 有冇話幾時要報咩early-bird,係咪姐係advance offer 小弟愚鈍 求各位巴打指教
想請問下Cu個Application

Supporting Doc嗰邊

Exam certificate(s) / School transcript(s) with predicted scores

Latest transcript(s) / School transcript(s) / Graduate diploma / Certifying letter for studying (at Post-Secondary Level)

有咩分別? 大學成績表UPLOAD喺邊個到
想知cu 交咗錢之後仲有無得upload supporting documents
應該報social work 因爲本身都讀梗hd social work。如果係,報嗰陣可能連埋其他社科一齊報。
想問下 教大心理學係咪要相關科目先可申請?
CU報main round係咪會少啲機會入
想等出咗成績先報
好多伸手黨
其實gpa無3.5以上都唔好cu?
gpa around 3.2 報咩好?
想問下大家覺得讀完year1轉校好,定係讀多年等senior intake好?
同埋gpa幾多先至穩陣
利申而家year1 sssdp nursing想trans ugc
睇科la
聽人講就係 因為cu係early round 就已經派咗八成位 main round 得番一兩個
提一提大家,要報ielts既人唔好報出邊所謂既訓練班,尢其係成皮野果D,係拎黎呃走你果1萬蚊進修資金,要考既話自己買本PP,日操夜操,6/6.5唔難
咁early round嘅2nd choice會唔會畀interview ?
HKU E&F 定 A&F year 1易入啲?認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞